Paliszander Házivásár újdonságokkal

A 2009. decemberi vásáron a gazdasági környezetnek megfelelően hangsúlyt váltottunk: a nagy beruházást igénylő berendezésekről (ablakgyártó központ, CNC…) áthelyeztük a hangsúlyt a hasznos, sokoldalú kisebb gépekre, kézigépekre és a hulladékhasznosítás faipari megoldásaira. Néhány rövid ízelítőt mutatunk be ezek közül.

Új Robland modellek

A vásár előtt érkeztek meg az új Robland modellek is. A Robland a gazdasági változásoknak megfelelően új termékcsoporttal jelent meg a több mint húsz éve stabil és népszerű modelljei mellett. Az új típust ECO(nomic) néven kínálja. Az ECO beruházási költsége – nevének megfelelően –, jelentősen kisebb. Ezeknél a modelleknél stabilitásában, masszivitásában természetesen ragaszkodtak a régi hagyományos Robland-vonalhoz, és nem kötöttek kompromisszumot a minőségi alkatrészek tekintetében sem. Az ECO név alapjaiban a gépek felszereltségére utal: ekonomikus, gazdaságos. Emellett igényeknek megfelelően gazdag felszereltségű és több kényelmi, gyorsasági, automata funkcióval ellátott Robland-modellek is az ügyfeleink rendelkezésére állnak.

Rosales csiszolószerszámok profilcsiszoláshoz

A spanyol Rosales cég kifejlesztette a kis- és nagyvállalkozásoknak egyaránt nagy segítséget nyújtó csiszolószerszámokat. Általában a nyílászáró- és bútorgyártásnál a csiszolás leggyakoribb módja a kézi csiszolás. Ez nagy időveszteséggel és akár pontatlansággal, minőségi romlással is járhat. A Rosales szerszámokkal mindez kiküszöbölhető, mivel pontos és gyors csiszolást biztosít, legyen az profilléc, plattolt betét, üvegléc, MDF bútorfront ... stb. Ha egy családi házon az összes nyílászáró új íves profilozott üvegléceinek csiszolására gondolunk, akkor több napos munkát lehet megspórolni, amennyiben a marógépre rögzített Rosales csiszolószerszámokat használja előtolással. Hiszen tudjuk, hogy nem minden esetben elég csak kimarni az üveglécet, mert a ciklois ívek benne maradhatnak, emellett egy megfelelően csiszolt felület szebben pácolható és lakkozható. Az átadásnál az első amit megnéz az ügyfél, az üvegléc. A második, hogy kinyitja az ablakot és megnézi a szárny külső falcát. Ennek csiszolására is megoldást nyújtunk egy kefés fej segítségével.

A Rosales szerszám 3 részből áll: szerszámtest, fedőrész, csiszolóanyag (60–400 szemcseméretig). A szerszám felhelyezhető számos alap ipari gépre (asztalosmaróra, állványos felsőmaró…), és akár CNC-re is. Különlegessége a külön profilra készített cserélhető csiszolópapír. A csiszolófejek cseréje pillanatok műve, és a profil állandó marad. A beruházási költséghez képest az idő- és pénzmegtakarítás jelentős. Most bevezető áron rendelhető a Paliszandertől. Ha kell, az Ön egyedi igényeinek megfelelően készítjük el a szerszámot. Elhasználódás után a papír utánrendelhető.

Svájci JET gépcsalád
 

Számos olyan kis- és mikrovállalkozás van ma Magyarországon, akik halogatták a műhelyfejlesztéseket, olyannyira, hogy mára már korszerűtlenné vált a gépparkjuk, és ezzel lemorzsolódhatnak az éles versenyben. Lassan elkerülhetetlenné válik a továbblépés. Ezeknek a kis- és mikrovállalkozásoknak és a most-nemrég indult kis létszámú műhelyeknek (akár 2-3 főig) nyújtanak megoldást a JET sokoldalú és alacsony árfekvésű gépei. (Lapszabászok, gyaluk, csiszológépek, csaplyukvésők, oszloposfúrók …stb.) A JET gépeknél – a hasonló árú gépekhez képest –, nem kell kompromisszumot kötni a minőség tekintetében, és természetesen biztosítjuk a megszokott magas színvonalú szervizhátteret és garanciát is.

Hulladékgazdálkodás

A vásár fő témája volt a hulladékhasznosítás is, olyan technológiákkal, amelyek hasznosítják a faipari hulladékokat, mint például a forgácsot, fűrészport, egyéb darabos fahulladékot. A műhelyben a fűtési költség csökkentésének igen hatékony eszköze lehet a jól kiválasztott meleglevegő-befúvású kazán (pl. GALLI), amely pillanatok alatt kellemes hőmérsékletet biztosít a műhelyben/üzemben vagy akár a műhelyhez tartozó irodában is. Emellett a vásáron környezetbarát, magas fűtőértékű brikettálókból új típusokat mutattunk be. A brikettálókból a kis kapacitásútól, akár a 300 kg/óra teljesítményűt is kínálunk. A harmadik csoport a Paliszander által forgalmazott pelletálók és aprítékolók. Ezek már kisvállalkozások esetében is gyors megtérülést hoznak, és ráadásul állami támogatást is nyerhet a beruházáshoz. Részletek az áruházunkban. Köszönjük minden kedves látogatónak, hogy részt vett a Házivásáron. Jövőre Önökkel ugyanitt!


Paliszander Kft.


 


Tetszett a cikk?