20 éve Önökért – AKE (videóval)

A faipariszerszám-gyártás területén nagy múltra visszatekintő cég az 1960 óta működő német AKE-csoport tagja. A '90-es évek végén a német tulajdonos, Albert Knebel felismerte a közép-európai régióban zajló változások jelentőségét, s a rendszerváltást követően, 1990-ben német és magyar befektetőkkel együtt megalapította a KSS Kft.-t, amely akkoriban 5 fővel 250 m2-en szolgálta ki gépekkel és szerszámokkal a magyar faiparosokat. A KSS kereskedelmi, szerszámélezési és gyártási tevékenységet folytatott. Az AKE-csoporton belül is nagy jelentősége volt a nyugat-dunántúli üzemnek, hiszen addig csak a német anyavállalat balingeni üzemében folyt gyártás. 1991. február 12. fontos napnak számít a vállalat életében, ugyanis akkor készült el az első HM-körfűrészlap 54 HM-váltófoggal.
Később a faipar változásaira, illetve a keresleti oldal egyre fokozódó igényeire rugalmasan reagálva elindult a marószerszámok gyártása is. A dinamikusan fejlődő vállalkozás 1997-ben a magyar piacon egyedülálló beruházásba kezdett, beszerzett egy gyémánt élanyagú szerszámok élezésére alkalmas élezőgépet.
1997 más szempontból is fordulópontot jelentett: Knebel úr többségi tulajdonos 20 éve Önökért – AKE lett, a cég hivatalos nevét AKE Hungária Kft.-re módosították, valamint szintén ebben az évben alakult meg az első leányvállalat Topolyán, Szerbiában, majd két évvel később a romániai Szatmárnémetiben.
A folyamatos innováció, bővítések és a dolgozói létszám emelkedése következtében a régi üzem szűkösnek bizonyult, így 2000 májusa óta a cég egy 3200 m2-es modern telephelyen működik Szombathely egyik új ipari parkjában. Az új évezred is bővelkedett meghatározó fordulatokban. 2004-ben Magyarországra helyezték az egyik vezető termék, a tömörfa vágásához használható Mustang fűrészek gyártását. Azért is különösen fontos ez a momentum, mivel ennek során a hagyományos körfűrészek technológiai gyártásfolyamatai mellett kiemelkedő szerep jut a minőségi élőmunkának is. Világszerte csak nagyon kevesen alkalmazzák a feszítés és egyengetés technológiáját, amely nagymértékben befolyásolja a végtermék vágásminőségét, élettartamát.
Napjainkra közel 100 dolgozóval működik a cég Magyarországon, s további 40 kolléga dolgozik az AKE Hungária Kft. szerb és román leányvállalataiban.
A szakértelem, a sok éves tapasztalat és a szakma iránti elkötelezettség teszi lehetővé azt, hogy a hagyományos megrendelések kielégítése mellett a partnerek egyedi igényeire is azonnal és hatékonyan tudjon reagálni az AKE. Számos vásárdíj is bizonyítja, hogy a szakmában az AKE márkanév egyet jelent a minőséggel, a megbízhatósággal és kreativitással. Válassza Ön is bizalommal a perfekt megoldások szállítóját.
 

Az AKE körfűrészről egy rövid bemutató:

hirdetés
">


AKE Hungária Kft.
9700 Szombathely, Vásártér u. 12.
Tel.: 06-30/303-0520.
www.ake.hu


Tetszett a cikk?