A tradíció folytatódik


BB függőleges tengelyű marógép előtolóval

A vállalkozáshoz iskolai tanulmányainak befejezése után 1995-ben csatlakozott Borsodi úr fia, Szabolcs, aki édesapjától hamar eltanulta a szakma minden rejtelmét és aktívan részt vett gépek előállításában és fejlesztésében. A közös munka eredményeként mára már 14-fajta gép szerepel a cég palettáján. Szalagfűrészgépből a 400-as, 600-as, 700-as, gyalugépből az egyengető-, vastagsági és kombinált, marógép, szalagcsiszológép, állványos hosszlyukfúrógép, körfűrészgép, lapszabászgép, kombinált csiszológép, ághelyfúrógép (dugózó) és porelszívó. Borsodi Bálint egészsége megromlott, 2009. december 15-én elhunyt, így Szabolcs vette át a stafétabotot. A vállalkozás átvételét a hivatali bürokrácia és az ügyintézés útvesztője csak megnehezítette, de az elért eredmények és a név arra késztetik, hogy folytatni kell a tevékenységet.

A csaknem 40 éves múltra visszatekintő vállalkozást az alapító, Borsodi Bálint fia,
Borsodi Szabolcs viszi tovább

Minden gép továbbra is gyártásban maradt, a megrendelések határidő előtt teljesülnek, sőt némi raktárkészletet is sikerült létrehozni, annak ellenére, hogy elég idő- és pénzigényes egy gép előállítása. Jelenleg a gépgyártás mellett a termelőeszközök jobb kihasználása végett bérmunkát is vállalnak, kandallók, tűzterek összeállítását, de sok megkeresést kapnak lakatos és forgácsolási tevékenységre is.
A befektetett munka meghozta a sikert is. 2010-ben a soproni faipari kiállításon sikerült elnyerni a város különdíját, ami nem kis megelégedést okozott, és beigazolódott, hogy az új cégvezetés megőrizte szakmai hitelességét és gyarapította a korábbi elismerések sorát.
A munka mellett kevesebb idő jut a családra és a hobbira. Szabolcs a fociban is sikereket könyvelhet el, többszörös gólkirály, és csapata megnyerte az idei bajnokságot. Kitartásban és munkabírásban nincs hiány, feladat van bőven, a cél a vállalkozás továbbfejlesztése, ezzel együtt megélhetési lehetőséget biztosítva a dolgozóknak is.


Borsodi Szabolcs EV
6800 Hódmezővásárhely, Temesvár u. 20.
Tel./fax: 06-30/257-4111, 06-30/9584-431, 06-62/244-912,
borsodi.balint@t-online.hu
www.borsodigep.hu


Tetszett a cikk?