Tanuljatok élesben!

Hozzásegít több szakterületet érintő projektekben és nemzetközi pályázatokban való részvételhez, egymástól és különböző területek képviselőitől való tanuláshoz. Az előző évi Factory tagok többek között döntős helyezést értek el a moszkvai Artplay design pályázatán és a magyarországi Greenpeace együttműködésével méhkaptár strukturát idéző pavilont terveztek a Sziget Fesztiválra. A program két pilléren nyugszik: a kezdeti általános és elméleti tevékenységek mellett fokozatosan jelennek meg a gyakorlati feladatok, illetve az egyre konkrétabb tervezési és kivitelezési helyzetek. A tervezési program minden évben adott téma köré szerveződik, ennek megvalósítását kell végigvezetni.

A feladatok közé tartozik a konkrét tárgytervezés, a tervek megvalósíthatóságának és költséghatékonyságának elemzése, a tervek kommunikációjának és piacra vezetési stratégiájának felvázolása, az ehhez szükséges elméleti anyagok, cikkek, dokumentumok elkészítése, a szükséges on- és offline felületek megtervezése, a munkák prototípusainak gyártása, elkészítése, kiállítása és értékesítése. Emellett lehetőség van konkrét megrendelésekben történő részvételre. Ez magában foglalja a megrendelő felé történő kommunikációt, a projekt elkészítésének menetét, az időbeosztás megtervezését és a résztvevők végigkövethetik a projekt reális költségvetését, a kapcsolódó dilemmákat és döntéseket. Megtanulhatják a projektek utóéletének fontosságát, a bontás tervezésének szükségességét, a tárolás és szállítás jelentőségét.
 


 

Olyan építészek, formatervezők, grafikusok jelentkezését várjuk, akik a tervezésen túl a teljes megvalósítási folyamatot is szeretnék testközelből megismerni. Az idei évben hét diákot foglalkoztatunk gyakornokként, további két tavalyi Factory résztvevő pedig csoportvezetőként segíti a többiek munkáját. A leendő Factory tagoktól aktív munkavégzést várunk, kooperatív szemléletet, megoldás-orientált problémakezelést, önállóságot, lelkesedést, csapatszellemet, rugalmas és gyors munkavégzést. Cserébe valós szakmai tapasztalatot kínálunk, gyakorlati és azonnal hasznosítható tudást, a szakmai fejlődés lehetőségét, szoftverismerettől kezdve a tárgyalástechnikáig. A résztvevőknek biztosítjuk a valódi csapatmunka élményét, a portfólió bővítés és elméleti, illetve kutatás módszertani szemlélet fejlesztésének lehetőségét, kedvezményes részvételt a Hello Wood nemzetközi táborában és természetesen a jó munkahelyi légkört.

Az előzetes szelekció után személyes beszélgetésen választjuk ki a hét legelkötelezettebb pályázót, akikkel az egy éves közös munka március 10-én indul. A szakmai portfóliókat március 3-ig várjuk a hello@hellowood.eu címre.


Tetszett a cikk?