Felvételi 2019 – 1000 új hallgatót várnak Sopronban ősztől

Az idei felvételi eljárásban közel 900 hallgatót vettünk fel, ami a tavalyi évhez képest jelentős, 8,5%-os növekedést jelent – mondta el prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora. – A szakirányú továbbképzésekkel és a pótfelvételin felvett hallgatókkal együtt várhatóan 1000 fölé emelkedik a szeptemberben beiratkozó elsőévesek száma.

Legnagyobb mértékben, 21%-kal a Benedek Elek Pedagógiai Karon tudtuk növelni a felvett hallgatók számát. Külön örvendetes, hogy a mindig erős óvodapedagógus-képzés mellett a gyógypedagógia szakon is nagymértékű emelkedést értünk el. Az elmúlt év tendenciáit megtörve, a közgazdaságtudományi karunk is erősödni tudott, 14%-kal tudta növelni felvett hallgatói számát. Nagy örömünkre az angol nyelvű képzéseinkre nemcsak magyar, hanem mintegy 50 külföldi hallgatót is fel tudtunk venni.

A műszaki képzési területen nagy az érdeklődés a duális formában zajló faiparimérnök-képzés iránt. Az alkalmazott művészeti képzéseinkre változatlanul nagy a túljelentkezés, a tervezőgrafika alapszak továbbra is a legnépszerűbb kreatív ipari képzésünk.

Az egyetem legrégebbi, unikális képzést is nyújtó erdőmérnöki karán a jelentkezők és a felvettek száma közel állandó volt, itt a két éve indult földmérő és földrendező szak iránt nőtt az érdeklődés. Az osztatlan erdőmérnöki karon nőtt a felvételi ponthatár, ami azt jelenti, hogy egyre felkészültebb hallgatók kerülnek be a kar képzéseire.

A Soproni Egyetemen továbbra is valamennyi felvett első évfolyamos hallgató részére – amennyiben azt kéri – kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

Pótfelvételi eljárás keretében szintén hirdettünk meg képzéseket, ahová azok jelentkezését vártuk, akik nem nyertek felvételt. Nekik azért is volt ajánlott a pótfelvételi keretében a jelentkezés beadása, mert várhatóan a jövő évben jelentősen nehezednek az egyetemi felvételi feltételek – tudtuk meg prof. dr. Náhlik András rektortól.

(Forrás: kisalfold.hu)


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2019-09


Tetszett a cikk?