A Soproni Egyetem professzorát kitüntették

A Mendel University in Brno intézmény 2019. október 10- én nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg az Erdészeti és Fatechnológiai Kar alapításának 100 éves jubileumáról.

Ezen alkalomból a faanyagtudományok fejlesztésének területén kifejtett tevékenységéért kitüntetésben részesült prof. dr. Németh Róbert, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának egyetemi tanára, a Faanyagtudományi Intézet vezetője. Az oklevelet a kar dékánja, prof. dr. Ing. Libor Jankovský adta át.

A teljesség igénye nélkül megemlítve a Soproni Egyetemmel szorosabban együttműködő kitüntetettek nevét: prof dr. dr. h.c. Frantisek Hapla (Georg-August Univ. Göttingen), prof. dr. Rupert Wimmer (Univ. für Bodenkultur, Wien), prof. dr. Igor Cunderlik (TU Zvolen), prof. dr. Joris Van Acker (Ghent University), dr. Peter Rademacher (Mendel Egyetem).

A cseh (morvaországi) egyetemmel több évre visszamenőleg is aktív kapcsolata van az SKK-nak és az EMK-nak. Erasmus-együttműködés kapcsán az egyetem hallgatói tanultak Brnóban, ill. több tudományos konferencia is megvalósult közös szervezésben, valamint kutatási együttműködések kapcsán publikációk születtek.


Kapcsolódó dokumentum:


egytemi-hirek-1912


Tetszett a cikk?