Törőcsik Jolán: Az intarziás

„Törőcsik Jolán, hazánk egyetlen professzionális intarziaművésze nem pusztán fával foglalkozó művész, hanem a szeretet és a szépség istenáldotta követe. Műveiben sajátos módon újra életre kelnek s bölcs tölgyek, a mosolygó kőrisek, a rejtelmes rajzolatú diók, a fehéren hullámos juharok, az álgesztesen is fenséges bükkök. A művésznő nem úgy bánik a fával, mint egy anyaggal, hanem mint egy olyan azonos rangú társsal, akinek kíváncsi az érzéseire, gondolataira. Ez a fákban rejtőzködő szépség és gondolatiság tárul elő varázslatos munkáiból. Gyermekkorunk mesevilágában sokan hittük, hogy a fák beszélni is képesek. Törőcsik Jolán művészi világa ezt hűen igazolja." – részlet dr. Molnár Sándor előszavából.

Bár a nehéz sorsú Törőcsik Jolán már nincs közöttünk, teljesen egyedülálló művészi munkásságát a halhatatlanság áldása kíséri. Az igényes, színes kivitelű, 100 oldalas kiadvány nemcsak a művésznő csodálatos munkáit mutatja be: kalandos és tanulságos életútját, a faintarzia történetét, valamint az intarziakészítés titkait is megtudhatjuk belőle.

Információk:

  • Kiadó: X-Meditor Kft.
  • Szerző: Törőcsik Jolán, Hőbör Tamás
  • Megjelenés éve: 2007.
  • Oldalszám: 100
  • ISBN978-963-06-2887-7

A könyv ára: 3900 Ft helyett 2800 Ft (+ 1300 postaköltség)
Fizetés: átvételkor a futárnak.

Megrendelhető a faipar@xmeditor.hu címre írt levélben, szállítási és számlázási adatainak (név, cím, e-mail-cím, telefonszám) megadásával. Adatkezelési szabályzatunkat megtalálja a faipar.hu oldalon.

Kapcsolódó dokumentum:


torocsik-jolan-az-intarzias-konyajanlo


Tetszett a cikk?