Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjpályázat - 2021

Együttműködő vállalati partnereket keres a Magyar Formatervezési Tanács a Moholy-ösztöndíjhoz!

Ha vállalkozása saját termék fejlesztését, piaci bevezetését tervezi, megújítaná brandjét, újragondolná egy termékcsaládját, itt a lehetőség, hogy fiatal tervező bevonásával, költséghatékonyan lépjen!

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat a fiatal, szakirányú végzettségű tervezők számára biztosít 6 hónapos ösztöndíjat, bruttó 150 E Ft/hó/fő összegben szakmai programjuk megvalósítására. Az ösztöndíjprogramot a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a csatlakozó gazdálkodó szervezetek finanszírozzák. A vállalkozások 2008 óta kapcsolódhatnak be a programba, visszajelzések szerint mind a cégek, mind az ösztöndíjasok eredményesnek, fontos tapasztalatszerzésnek ítélték a közös munkát. A Magyar Formatervezési Tanács szakmai partnereinek az együttműködés két formáját ajánlja fel:

Az együttműködés alapesetében a gazdálkodó szervezet feladatkiírására projektötletekkel pályázhatnak az alkotók. Amennyiben a pályázatot az ösztöndíjbizottság megítéli, úgy az ösztöndíjprogram féléves futamideje alatt az ösztöndíjas az ösztöndíjbizottsággal és a céggel konzultálva dolgozik a kiírt feladaton. Az együttműködés kiemelt formájában a vállalkozás az ösztöndíjprogram 6 hónapos futamidejére vállalja a bruttó 150 E Ft/hó/ösztöndíj folyósítását, az általa megfogalmazott, konkrét feladat/fejlesztés/probléma megoldására, kvázi foglalkoztatva az ösztöndíjast. Az ösztöndíjprogram kezelője, a Magyar Formatervezési Tanács vállalja az ösztöndíjprogram lebonyolításának költségeit, azaz biztosítja a pályázat közzétételét, működteti az ösztöndíjbizottságot, megrendezi a beszámoló kiállítást, biztosítja a beszámoló katalógust, az eredményre sajtókommunikációt szervez. A katalógust hazai és nemzetközi fórumokon terjeszti és médiafigyelmet irányít az eredményekre. Az ösztöndíjas így szakmai tapasztalatot, „éles” feladatot kaphat, az együttműködő vállalkozás pedig egy, az általa meghatározott feladatát tudja megoldatni, a piaci árnál alacsonyabb ráfordítással. A fent vázolt konstrukciókat a piaci szereplők javaslatára dolgozták ki, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a hármas együttműködés minden fél számára előnyös és hasznos, jól mutatják ezt a vis - szatérő céges együttműködések.

Az aktuális felhívást a Magyar Formatervezési Tanács 2021 februárjában teszi közzé. A beérkező pályázatok kétfordulós értékelésére márciusban kerül sor, a program futamideje 2021. május–október.

Bővebb információ: www.mft.org.hu


Kapcsolódó dokumentum:


fabunio


Tetszett a cikk?