Egyetemi hírek – 2023. február

Diplomaátadó ünnepség

Február 2-án a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának diplomaátadó nyilvános tanácsülésén negyven végzős hallgató vette át okleveles faipari mérnöki, faipari mérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, mechatronikai mérnöki, okleveles építész, okleveles műszaki menedzseri, gazdaságinformatikus és okleveles könnyűipari mérnöki diplomáját prof. dr. Magoss Endre dékántól.

 

Kiemelkedő siker a WPO csomagolási világversenyen

Nyilvánosságra hozták a WorldStar Student, azaz a Csomagolási Világszövetség 2022 verseny eredményeit. Idén 30 országból 272 nevezés érkezett a nemzetközi megmérettetésre, amelyen a legjobbak arany-, ezüst- és bronzérmet kaptak, míg a következő 10 legmagasabb pontszámú résztvevő kiválósági oklevélben részesült. Ezen felül arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmazzák a legjobb három nevezőút a Marketing Appeal, Fenntarthatóság és Save Food kategóriákban. A kvalifikációs szint feletti pontszámot elért pályaművek egységesen elismerő oklevelet kaptak.

Idén a magyar egyetemi hallgatók először – a 17 elismerő oklevél mellett – egy kiválósági oklevelet is szereztek, vagyis az adott pályázat a világ legjobb 13 nevezése közé került. Nagy örömünkre az egyik ilyen elismerést a Soproni Egyetem hallgatója Antal Natália „Sunglasses packing” pályázata kapta.

A magyar díjazottak közül a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hallgatóinak 9 pályázata érdemelt ki elismerő oklevelet: Bata Viktória és Vas Patrik: Smile in case retenciós készüléktok, Belme Bernadett: Kávécsomagolás, Hergovics Luca: Zsebkendő-csomagolás, Hujbert Eszter: Proteines zabkása csomagolása, Képíró Imre Ádám: Sízokni-csomagolás, Kiss Ágnes: Teaszett csomagolása, Lévai Letícia Dorka: Havi dioptriás kontaktlencse-készlet csomagolása, Macher Bánk Gergely: Bambusz fogkefe csomagolása, Nagy Zalán: Pocketbrush. Felkészítő oktatók: Dr Lenkei Balázs, Polyák János, Rosta Péter, Üveges Péter.

 

Egyetemi oktatók, munkatársak az iskolapadban

Képzők képzése program indult a Soproni Egyetemen 2023. február 6-án. A Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatói által kidolgozott akkreditált képzés a Soproni Egyetem új kezdeményezése, amelynek célja az oktatást végző munkatársak pedagógiai-pszichológiai ismereteinek és képességeinek fejlesztése révén az oktatási kompetenciák növelése, erősítése.

Korszerű pedagógiai, pszichológiai ismeretek és képességek birtokában az oktatók képesek lesznek hatékonyan támogatni a hallgatók tanulási folyamatait, a különböző tudományterületek ismereteinek elsajátítását. Fontos, hogy az egyetemi oktatók ismerjék az innovatív oktatási módszereket, az ifjú- és felnőttkor személyiségfejlődésének sajátosságait, a megküzdési technikákat, a testi-lelki egészséget meghatározó tényezőket, az egészségtudatos magatartás kialakításának folyamatát, továbbá személyes példamutatással segítsék elő a tanulással kapcsolatos pozitív hallgatói attitűdök kialakítását, valamint legyenek elkötelezettek az innovatív, reflektív pedagógiai eljárások és módszerek alkalmazása iránt.

A benedekes oktatók most kollégáikat képezik, de könnyű dolguk lesz, hiszen a képzésen résztvevő félszáz munkatárs önként szánta rá magát a tanulásra, a szakmai fejlődésre, a megújulásra. Amennyiben az érdeklődés és belső késztetés a tanulás motorja, a siker bizonyosan nem marad el!


Tetszett a cikk?