Energetikai terméksiker

Az ausztriai Welsben rendezett, energiatakarékos termékeket és eljárásokat bemutató kiállításon a Fröling cég PE1c típusú kondenzásiós pelletkazánjának ítélték oda az „EnergyGenie 2020” elnevezésű innovációs díjat.

A fűtéstechnológiai piacon előkelő helyet foglalnak el a pellet tüzelésű kazánok. Ezek a berendezések azért kerültek a legjobb termékek közé, mert egyrészt faapríték felhasználásával működnek, másrészt majdnem tökéletes égést produkálnak. A most innovatív termékdíjjal kitüntetett pelletkazán különlegessége, hogy a gyártó a kondenzációs technológiát részecske leválasztóval és elektrosztatikus szűrő alkalmazásával kombinálta.

A PE1c pellet kazán alig több mint fél négyzetméteres területen elfér, kiemelkedő hatékonysága rendkívül csendes működési móddal párosul. Az intelligens vezérlő paneleknek köszönhetően a ventillátorok és egyéb alkatrészek energiafogyasztása a legalacsonyabbak közé tarozik a piacon. Elszívórendszere zajmentes, sebességvezérelt, a megfelelő égést lambdavezérlés biztosítja. A hőcserélő csövek tisztítása a beépített spirálrugóknak köszönhetően automatikus, az égéstermék-maradványok felfelé és lefelé mozgatás során leválnak. A fűtőfelületek megtisztulnak, miközben az energiafogyasztás folyamatosan alacsony szinten marad.

A 16-22 kW os kazáncsaládok jól használhatóak a hazai fűtési igények kielégítésére. A berendezések automatizáltsága és digitalizált vezérlői lehetővé teszik, hogy passzív házak és okos otthonok fűtési rendszerébe is beépítsék őket. Nagyméretű pellet- és égéstermék-tároló tartájaik hosszú beavatkozásmentes fűtési intervallumot biztosítanak. Hagyományos és padlófűtés kialakításához is kiválóak. Hazai forgalmazója, a Nestro Hungária Kft. minősítésében 10 év garanciát is biztosít a szakszerű beüzemelés és karbantartás mellé.

Forrás:
froeling.com
nestro.hu


Tetszett a cikk?