Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny

Együttműködő partner:
NYME Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar (Faipari Mérnöki Kar)
 

A verseny célja:

A verseny fő célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a korszerű asztalosipari megoldásokkal, hogy ezeken keresztül a tanulók közelebb kerülhessenek az asztalos szakma érdekességeinek, különlegességeinek elsajátításához; olyan szakmai impulzusokat kapjanak a fa-és asztalosipar területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, amelyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség szeretete, tisztelete.

A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára irányítják a figyelmet.

Ez a kiírás – nem utolsó sorban–, túllépve a hagyományos, az iskolák keretein belül lebonyolított tanulmányi versenyek felépítésén, a gyakorlaton alapuló szakmai tartalomra és a való iparból jövő információkra fekteti a hangsúlyt. Ehhez a támogató cégek biztosítják azt az információs hátteret, amelynek segítségével a diákok az iskolai tananyagot kiegészítve felkészülhetnek. Ez az együttműködés ugyanakkor a versenyt támogató cégeknek is rendkívül fontos, hiszen szakmai kompetenciájuk igazolása a tájékoztatóanyagok és a versenyfeladatok magas színvonalú előkészítése.

A versenyt az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, az X-Meditor Kft. Faipari divíziója, az Asztalos Akadémia Egyesület vezetése szervezi a szakma jeles képviselőinek bevonásával.


Nevezés:

  • nevezni a fa- és asztalos ipari képzésben résztvevő szak és középiskolának van lehetősége.
  • 3 fős csapatok (+1 kísérő tanár) nevezhetnek. A csapatok tagjait az iskola jelöli ki.
  • A csapatok összeállításánál kérjük, vegyék figyelembe, hogy a verseny során épület- és bútorasztalos feladatokat is meg kell oldaniuk a csapatoknak!
     

A versenyről:

1. forduló:
Elméleti feladatsor kitöltése, interneten.

Tervezett időpont: 2013. december

2. forduló – döntő:
A második fordulóba 10–14 csapat jut tovább. A második fordulóban (amely egyben a döntő is) gyakorlati feladatot kell a csapatoknak megoldaniuk.

Tervezett időpont: 2014. március 6–7.,
Helyszín: Sopron, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar Tanműhely


A verseny díjazása
A versenyen értékes és a műhelyben hasznos eszközökkel díjazzuk a nyerteseket, valamint a felkészítésükben résztvevő szakoktatókat és az iskolát.
 

Nevezési határidő: 2013. október 15.

A nevezési lapot kérjük, e-mailen és postai úton is küldjék el számunkra!
Postacím: X-Meditor Kft. 9002 Győr, Postafiók 156., e-mail: nagy.timea@xmeditor.hu

További információ kérhető a következő elérhetőségeken:
Nagy Timea, X-Meditor Kft. 9023 Győr Csaba u. 21. Tel.: 96/618-081. nagy.timea@xmeditor.hu
 

Letölthető dokumentumok:
Versenykiírás
Nevezési lap


 


Tetszett a cikk?