Jó rögzítés, kitűnő felület

A fából vagy PVC-ből készült teraszburkolatok láthatatlanul, gyorsan és hibátlanul rögzíthetők a Heco klipperkészlete segítségével.

Az üvegszállal erősített poliamidból (98 százalékban újrahasznosított anyagból) készült Heco vágók (kapcsok) segítségével a fából vagy PVC-ből készült padlólapokat egy alépítményre csavarozzák, hogy egyenletes fugamintát képezzenek. A klipper szerelési magassága 15 mm. Ez megakadályozza, hogy a fa másik fa tetejére kerüljön, így biztosítja az érintkező felületek hátsó szellőzését a nedvesség elleni védelem érdekében. A közvetett szerelés azt is lehetővé teszi, hogy a deszkák minden irányba megduzzadjanak és zsugorodjanak.

A lapok összeszerelésekor először a klippert a tábla alsó oldalához csavarozzák a „Topix-plus” csavarokkal. (Teraszfa esetén a munkafolyamat előtt mindig célszerű előfúrni a lyukakat.) Ezután a teraszdeszkát megfordítják és az alépítményre szerelik a klippert. Az 5 mm szélességű integrált távtartó egyenletes illesztési mintát biztosít a gyors szerelés ellenére. Ezt követően a második deszkát szerelik fel az alépítményre és a folyamatot minden deszkánál megismétlik.

Minden készlet 50 vágót és 250 darab, kétfajta hosszúságú csavart tartalmaz, A2-es rozsdamentes acélból kerek fejjel és T-Drive-val, egyenként 20–24 mm-es lapvastagsághoz. A klipperek szélessége változtatható és 120–150 mm-es deszkaszélességig alkalmazható. Egy készlet általában 3,3 négyzetméterhez elegendő.

Forrás: dds, www.heco-schrauben.de


Tetszett a cikk?