Építőipari Klaszter alapult

Az alapítók, építőiparban és térségfejlesztésben érdekelt vállalkozások, non-profit szervezetek, és az Építéstani Intézet, együttműködésüket fejezték ki a régió építőiparának fejlesztése érdekében. A hálózatépítés célja az építészek, építőanyag gyártók és kereskedők, kivitelezők, a szolgáltató és támogató intézmények (oktatás, szaktanácsadás, kutatás), szakmai szövetségek (érdekképviseletek, kamarák, klubok, Egyesületek) innovatív kapcsolatrendszerén nyugvó koncentrációja. A Klaszterhez csatlakozott Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája, és az Ipartestület is.
A vállalkozások versenyképességének javításához járul hozzá a klasztermenedzsment által tervezett szolgáltatások széles tárháza, ami többek között új piaci lehetőségek kutatását, a tagok közötti együttműködési lehetőségek vizsgálatát, pályázatírást és tanácsadást, közös pályázatok benyújtását, és közösségi marketing tevékenységet jelent.
A megalapított klaszter nyitott, szolgáltatásait a térség fejlődése érdekében minden itt működő, építőipari és ahhoz kapcsolódó vállalkozás, non-profit szervezet számára elérhetővé teszi.


További információ:
Oszvald Ferenc
klasztermenedzser
oszvaldf@fmk.nyme.hu
(20) 824-6302


Tetszett a cikk?