Izgalmas hétköznapok a homokozón túl

Lépjünk túl a hagyományos dolgokon és engedjük szabadjára fantáziánkat – ezzel a mondattal jellemezhetnénk leginkább a dán Monstrum cég üzletpolitikáját. A két alapító, Ole B. Nielsen és Christian Jensen talán már gyerekkorukban is azon gondolkoztak, hogyan tudnák a homokozólapátot szerszámokra cserélni és a létezőnél sokkal izgalmasabb környezetet varázsolni a játszótereken.
 


 

Innováció a játszótereken
A videojátékok, az építőkockák és a kisautók már számos újításon és innováción estek át az évek során. Ugyanez nem mondható el a játszóterekről… egészen 2003-ig, amikor színre lépett a Monstrum, világszerte számos díjat nyert kreatív, fából készült játszóterek tervezésével és megvalósításával. Ők nem a hagyományos formákban gondolkodnak. Nézzük csak a kínálatot: életnagyságú bálna, óriáskígyó, elvarázsolt kastély, ferde házak, óriáspók, katicabogár, papagáj, repülőgép, világítótorony, tengeralattjáró – csak hogy a legjobban sikerülteket említsük a kollekcióból, a teljesség igénye nélkül.
 


 

Kreatív ötletek
Mindenképpen nevelő célzatú lehet, ha a gyerekek kedvenc időtöltéséül szolgáló játszóterek tükrözik a körülöttünk lévő világot. Felesleges a kissrácokat a hagyományos hintákra és mászókákra korlátozni, mikor felfedezhetik egy tengeralattjáró belsejét, királynőként érezhetik magukat az elvarázsolt kastélyban, vagy meglovagolhatnak egy katicabogarat. Ráadásul ezek az eszközök mind fából készülnek, nincsenek az egészségre ártalmas anyagok vagy kiálló fémdarabok, amelyek könnyen balesetet okozhatnak. Persze ez a rengeteg újítás nem megy a hagyományok rovására. Az összes eszköz gyakorlatilag a mászókák, csúszdák és hinták alapelvére épül, amelyeket új köntösbe bújtattak, hogy izgalmasabbá és tanulságossá varázsolják őket. Gyerekjátékoknál a legfontosabb szempontok a biztonság és az egészséges használat feltételeinek a megteremtése. Természetesen mindezeket is figyelembe vették a tervezők, a játékok megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is.
 


 

A színfalak mögött
A koppenhágai székhelyű tervező művészek a közös üzlet beindítása előtt egy színházban dolgoztak díszlettervezőként. Idővel észrevették, hogy a színházat látogató gyerekek rajonganak az általuk tervezett díszletekért. Szerintünk nagyszerű sikereket érhetnek el ötleteik megvalósításával. Őszintén! Ön nem próbálná ki szívesen ezeket a játékokat, ha a szomszéd játszótérre ilyeneket telepítenének?



Tetszett a cikk?