Lépcső is, meg nem is

Hazai belsőépítészet egyik gyakori kihívása a kis terek helytakarékos kihasználása, a tervezői elképzeléseknek sokszor szab határt az adott ingatlan mérete. Különösen érdekes feladat lehet a lépcsők esztétikus, ugyanakkor praktikus és biztonságos elhelyezése. Ebben nyújtanak segítséget a Klapster cég lépcsőmegoldásai.

A cég – CNC-tervezés és CNC-vezérelt gyártási technológia felhasználásával – olyan új terméket fejlesztett ki, amely biztosítja a rendelkezésre álló hely optimális kihasználását és széles fogyasztói réteg számára nyújt megoldást. Lényegében egy beépíthető, összecsukható lépcsőről van szó, amely egyszerűen a fal síkjába illeszthető, így nem foglalja el az értékes lakóterületet. Funkcionálhat helymegtakarító segédlépcsőként, vagy akár stílusos formatervezési elemként.

A Klapster Comfort típusú lépcsője két oldallapból és központilag elhelyezett lépcsőlapokból áll, amelyeket rugóval támasztott forgótengelyek kapcsolnak egymáshoz. A mobil tengelyek lehetővé teszik az elemek 90 fokos elforgatását, amely azt jelenti, hogy a lépcsőket kinyitott állapotból teljesen visszahúzható állapotba lehet mozgatni. A lépcső másodpercek alatt csukott vagy járható állásba hozható. A lépcső szerkezetét úgy alakították ki, hogy csukott állapotban megakadályozza a lépcsők nem kívánt kinyílását. A felhajtott lépcsőkarok és -lapok sima felületként felfekszenek a falra, ezzel a konfigurációval a lépcső függőlegesen a fal felé csukható anélkül, hogy megváltoztatná a hosszát. ​A Comfort változat előnye nem csak a könnyű elrejtés, de a 18,5 cm-es lépésmélységnek köszönhetően a lépcső nagyon könnyen járható is.

A lépcsőfokok számát és lejtését az emelet magasságától függően határozzák meg. Ez alapján állítják össze a szükséges alkatrészeket, melyeket postán küldenek a megrendelőnek, akinek már csak az elemeket kell összeszerelni, majd a lépcsőt a falon rögzíteni. A Comfort változathoz opcionálisan a külső karokhoz rögzíthető korlát modulokat is kínálnak.

A szerkezet festett vagy lakkozott felületi minőségben rendelhető. A lépcsőhöz csúszásgátló öntapadós fóliákat is biztosítanak, melyen mezítláb vagy zokniban is kellemes a járás. A speciális felület megfelel a DIN 51130 szabványnak, csúszásgátló osztálya R9-es.

Forrás: 

Klapster.de
DDS-online.de


Tetszett a cikk?