Átadták az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot

Átadták a Soproni Hegységben található Muckon létrehozott Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark épületegyüttesét, melyet a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség közösen hozott létre. Az Erdő Háza mintegy félmilliárd forintból valósult meg a Bejárható Magyaro rszág Program részeként. – Az Erdő Háza projekt célja, hogy bemutassa az erdők ökoszisztémáját és értékeit. Természetvédelmi, egészségvédelmi, rekreációs és ismeretszerzési lehetőséget biztosít a látogatók számára – fogalmazott Nagy István agrárminiszter az átadó ünnepségen.

A fő épületekben az erdő ökoszisztémáját bemutató interaktív kiállítás kapott helyet, míg a vadasparkban a hazai vadfajokat mutatják be a közel 2 hektáros területen. A vadaspark állatai között található gím- és dámszarvasok, muflonok, őzek, vaddisznók és még számos apró vadfaj. Nemcsak a szárazföldön, de vizekben élő állatokat is láthatunk a hatalmas édesvízi akváriumokban.

Néhány fontos házi szabály a látogatók számára: nem szabad házi kedvencet behozni a területre, nem szabad etetni, simogatni, zavarni az állatokat, nem szabad a növényeket letépni, dohányozni és szemetelni sem.

A kiállítási épületek mellett egy büfé épület is helyet kapott a területen, melynek fedett teraszát a vadasparkkal a fahíd sétány köti össze.

Nem titok, hogy az Erdő Háza oktatási célok megvalósulását is szolgálja. Az ifjúság számára szeretné közelebb hozni az erdő szeretetét, az erdővel kapcsolatos lehetőségeket, kihívásokat és foglalkozásokat. Annak reményében, hogy a jövő generációi tudatosabban bánnak az erdőkkel és azok lakóival.

 

Forrás:

taegrt.hu/erdo-haza
csodalatosmagyarorszag.hu


Tetszett a cikk?