Kabinka Fürdőház

A Hello Wood nemzetközi csapata ismét egy ízléses, tájba illeszkedő épülettel örvendeztette meg a megrendelőt. A Kabinka XL méretű alapkoncepciójából indultak ki a tervezők.

Az őrségi táj egy eldugott kis szegletébe terveztek és építettek egy 27 négyzetméteres fürdő- és szauna házat.

A feladat azért is volt jelentős kihívás a csapat számára, mert a területen már állt egy XIX. századi, kódisállásos műemléki épület és egy tradicionális pajta is. Így nagyon fontos szempont volt, hogy olyan épület jöjjön létre, amely a környezetébe harmonikusan illeszkedik.

Ezért döntöttek a tervezők a hosszanti alapterületű, nyeregtetős megoldáshoz és persze a tájra oly jellemző fához, mely harmóniában van a környék falusias építészetével.

Az épület teljes egészében fekete homlokzatot kapott, mely a védjegyévé is vált. A feketére pácolt vörösfenyő deszkaburkolat egyedi árnyalata felidézi az őrségi házak jellegzetes, fáradtolajos kezelését. A hideg, sötét színű külsővel látványos és friss hangulatú kontrasztot alkot a belső tér hívogatóan meleg, világos nyers fa burkolata.

A tető a külső faburkolattal megegyező színű korcolt bádogfedést kapott, mely kortárs dizájnként köti össze az épületet.

A hosszoldalon kapott helyet az üvegezett bejárat és a tágas terasz, ahonnan letekintve a kert és a további épületek láthatók. A kabin végfala is egészében üvegezett, így az ott helyet kapó szaunából gyönyörű kilátás nyílik a ház melletti kis völgyre. Az épület másik végén helyezték el a hálószobát, így a telekhez tartozó fák jótékony árnyékot vetnek rá meleg időben is. A könnyűszerkezetes kabin téliesített, illetve hűtő-fűtő légkondicionálóval felszerelt, így egész évben kényelmesen használható.

Az építés összesen egy hetet vett igénybe, mivel minden elem előre legyártva érkezett a helyszínre, a talajcsavarok lefúrása után már csak az összeszerelés volt hátra. Az épületet a májusi telepítés, összeszerelés után már a nyáron élvezhették tulajdonosai.

 

Forrás:
Hellowood.eu
Epiteszforum.hu


Tetszett a cikk?