Finsa: alkossunk kreatív falpaneleket!

A Finsa közel száz éve fejleszti és gyártja faforgácslap- és farostlemez termékeit, amelyeket bútorgyártáshoz, dekorációs megoldások elkészítéséhez kínál.

A cég központja Spanyolországban található. A cég Fibracolour fantázianevű terméke ugyan eddig is kapható volt, amely nem más, mint festett MDF – és ezt a gyártó sárga, piros, kék, antracit és barna színekben kínálta. A kreatív lehetőségek bővítése érdekében a Finsa a Fibracolour festett MDF anyagot bevonta mindkét oldalról egy-egy 3mm-es fekete HDF lappal, így létrejött az új termékük, amely a Twincolour nevet kapta.

A Twincolour lapokat használhatjuk dekoratív falburkolatok elkészítéséhez, ám készítenek belőle például konyhabútor frontot is. A külső, 3mm-es fekete HDF rész marása után „előbújik” a középső festett MDF réteg, amelynek erőteljes és látványos színe, valamint a külső fekete szín kombinációi igazán lenyűgöző összhatást eredményeznek. Nyilván szükséges egy jó képzelőerő és minimális kreativitás a tervezéshez, de a Twincolour lapokból könnyen készíthetünk nagyon látványos megoldásokat.

 

 

Egy felsőmaróval is készülhetnek alapmegoldások, ám ha rendelkezünk egy profi CNC-vel, akkor a lehetőségek tárháza határtalan. A Finsa termékét használhatjuk üzletek, éttermek, lakások falburkolatainak elkészítéséhez, vagy épp térelválasztók gyártásához, de a kreatív kezekben számos más ötletes megoldás is kivitelezhető a Twincolour színes lapjaiból.

Forrás, képek: www.finsa.com  


Tetszett a cikk?