Biopin kültéri falazúr | kerítésvédelemhez

Mindehhez persze elengedhetetlen a természetes felületkezelő anyag, amely hagyja a fát élni, hiszen attól, hogy a fa feldolgozásra kerül, még természetes marad, azaz mozog, a nedvességet felveszi és leadja stb. Ezt persze csak akkor tudja megtenni, ha van rá lehetősége, vagyis természetes felületkezelő anyaggal van kezelve. Ennek fontossága a légzésaktivitásban rejlik.
Ennél a két fafajnál hangsúlyozni kell még a fafajok járulékos anyag tartalmát, azaz a csersavtartalmat, amely nagyban befolyásolja a felületkezelés tökéletességét. A vizes bázisú felületkezelő anyagok nem igazán alkalmasak ezekhez a fafajokhoz, mivel a víz a csersavat kioldja és a felületre úsztatja, ahol ezáltal nem lesz tökéletes a kötődés a felületkezelő anyaggal. Ezért a biopin ezekhez a felületekhez ajánlja a Kültéri falazúr rendszerét, amely nem vizes bázisú és ezáltal leköti a csersavat, és tökéletes, hosszú távon tartós felületet eredményez minimális karbantartással és odafigyeléssel.
A biopin „Kültéri falazúr” növényi olajok és gyanták főzetéből készül, amely hosszú távon tartós és rugalmas felületet biztosít. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a megfelelő UV-védelemről. Felhordása egyszerű, ecsettel, hengerrel, szórással megoldható, 3 réteg ideális felületet biztosít az időjárási viszontagságokkal szemben. Karbantartás szempontjából felhasználóbarát, mivel beszívódáson alapul és ezáltal nem repedezik, nem kártyásodik, nem pereg le. A nem túl elöregedett letisztított felületek csiszolás nélkül újrakezelhetőek.

A megfelelő felület eléréséhez néhány szabályt érdemes betartani. Első lépésben ez annyit jelent, hogy ha esztétikailag lehetséges, akkor olyan kerítéselemeket válasszunk formailag, amelynek a felső élén, avagy a bütü felületén nem áll meg a hó és a nedvesség, hanem hamar távozik. Második lépésben a felületkezelést követő első évben a bütüfelületeket érdemes átnézni és szükség esetén letakarítani, átkezelni egy vékony réteg biopin Kültéri falazúrral. Ez a művelet évekkel meghosszabbítja a felület tartósságát.
A biopin Kültéri falazúrral kezelt felületeket 3–5 évenként érdemes tüzetesebben átnézni és szükség esetén a matt felületeket letisztítani és újrakezelni. Természetesen ilyenkor 1 réteg, nagyon elöregedett, kiégett felületek esetén 2 réteg szükséges a felújításhoz. A nagyon elöregedett, beszürkült felületeket tisztítás után biopin „Szürküléseltávolítóval” átkezeljük. A biopin Szürküléseltávolító visszahozza a felület természetes szépségét. Vízzel való áttisztítás után hagyjuk a felületet kiszáradni és utána kezeljük a felületet.
A biopin Kültéri falazúr fenyő, világos tölgy, mogyoró, teak, paliszander, a fa természetes szépségét érvényesülni hagyó színárnyalatokban kapható.


ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Tel.: +36-1/403-1683.
info@biofestek.hu
www.biofestek.hu


Tetszett a cikk?