Hatékony „Ion-lock” közbenső réteg

A sikkens Európában szabadalmaztatott „Ion-Lock” technológiájának a lényege, hogy kihasználja az elszíneződést okozó anyagok negatív töltése és a kötőanyag öszszetevőinek pozitív töltése közötti vonzerőt. Az elszíneződést okozó anyagok hozzákötődnek az ionvégekhez, ami megköti és semlegesíti azokat a rétegen belül.
A hagyományos termékek nem tudják a fi lmrétegben megvalósítani az izolálást. Az ILT rövidítésű elektrokémiai hatásmechanizmusnak köszönhetően az „Ion-Lock” közbenső rétegben a szabad ionvégek megkötik a faösszetevőket, és így megakadályozzák az extraktanyagok felszínre jutását.
Ez a technológia az izoláló hatása mellett kiváló pórusnedvesítést is biztosít, így e két hatás a felületkezelés időjárás-állóságát jelentősen növeli. A színtelen bevonat előnyös tulajdonsága a magasabb gyantatartalmú fenyőknél, a tölgyeknél és az egzótáknál különösen megmutatkozik. A Cetol WM 675 után nincs szükség izolálóval rendelkező fedő alkalmazására, így jelentősen leegyszerűsödhet a felületkezelés folyamata.
A szabadalmaztatott kötőanyag fejlesztésének köszönhetően a közbenső réteg locsolással és mártással egyaránt felvihető, és a gyors, 10–15 perces száradási idő miatt a felület biztonsággal, könnyen csiszolható. A Cetol WM 675 további fontos előnye, hogy nem tartalmaz nehézfém adalékot, ami igen környezetbarát megoldást jelent a felhasználók számára.


www.sikkens.com


Tetszett a cikk?