Egy „kisebb” a dizájnereknek

A 0,3 literes SATA RPS-tartály adapter nélkül is passzol a Standard- és Minijetpisztolyokhoz

Az új tartályok különlegessége, hogy kétféle fedéllel rendelkeznek. A kis tartályok nemcsak a standard szórópisztolyokhoz csatlakoztathatóak, hanem a Minijet-pisztolyokhoz is. A zavaró adapterek nem szükségesek a használatukhoz. A fényező számára ez több előnnyel is kecsegtet.

Most már háromféle tartály az RPS-rendszerben,
0,3, 0,6 és 0,9 l

A tartályrendszer biztosítja, hogy a tartályok gyorsan és biztosan rögzíthetőek, és a súlypont elhelyezkedése is kiegyensúlyozottá teszi a pisztolyt. Az adaptermentes kivitel, a szükségtelenül, a sarkokban és a nútokban rekedő festékmaradványok elmaradása miatt a következő munkák során nem okoz hibákat.

A 0,3 literes tartály föl van szerelve jól ismert levegőztetőszeleppel, mely a lakkozás során a levegő-utánpótlást biztosítja. Ez a munka során végig egy egyenletes nyomást biztosít, mely a teljes fényezési folyamatban egyenletes anyagátfolyást eredményez. Így lesz egyenletes az anyagáramlás és magas fokú a színhűség. A stabil tartály egyszerű és biztos kezelést tesz lehetővé: A lakkmaradékok légmentesen tárolhatóak. A használat után a tartályhulladék könnyen kezelhető. Nem szükséges hozzá különleges hulladékkezelés. Ahogy a 0,6 és 0,9 literes, úgy a „kisebb testvér” is csak három részből: a tartályból, a fedélből és a szűrőből áll. A szűrők kétféle finomságban állnak rendelkezésre: 125 és 200 mikronos finomságban.
 

Gyorsabb és hatékonyabb sűrítettlevegőellenőrzés

A szennyezett sűrített levegő lakkozási hibákat eredményezhet. A SATA új „Air-Tester”-e ellenőrzi és láthatóvá teszi a sűrített levegő minőségét. Felismeri a káros anyagokat, mint a kondenzátum-, olaj- és részecskeszennyeződéseket. A szórópisztoly vagy lefúvatópisztoly szórólevegőjét néhány másodpercre a teszter felületére irányítjuk. Ha a sűrített levegőben káros összetevők vannak, akkor a teszter tükrös felületén azok maradványai láthatóvá válnak. Ekkor a sűrített levegő minőségének javítása érdekében szükséges intézkedni. Ha semmilyen maradvány nem észlelhető, akkor a lakkozási hibák okai máshol keresendőek.

Servind Budapest Kft.
1045 Budapest, Istvántelki út 10–12.
Tel.: 1/505-6523.
Fax: 1/505-6538.


Tetszett a cikk?