A tiszta és hatékony megoldás

A SURFIX egy 0,3 literes flakon és egy olajozószivacs kitűnő kombinációja

A fogantyúként szolgáló olajtartály egyszerűen felpattintható a talpfelületre, és rögtön kezdődhet a munka

Azok, akik natúr fafelületeket kezelnek olajjal, tisztában vannak a folyamat kényelmetlenségeivel. Körülményes adagolás, melynek eredménye általában a túl sok olaj a felületen, a kézen és a ruhán. Gyakori probléma, hogy a korszerű, kis mennyiségben is hatékony olajok alkalmazásánál a maradék egyszerűen beszárad. Nem utolsósorban pedig az elhasznált, olajjal átitatott rongy veszélyessé is válhat, hiszen gyúlékony anyagot tartalmaz. Összefoglalva, az eredmény lehet kielégítő, de az odáig vezető út néha jóval több, mint fáradságos.
Az új SURFIX olajozó ezekkel az érvekkel szemben – tiszta, ergonomikus, gyors és gazdaságos. Lényegében egy 0,3 literes flakon és egy olajozószivacs kitűnő kombinációja. A flakonon lévő biztonsági szelep a kívánt mennyiségű olaj adagolásának és a kiszáradás megelőzésének a garanciája. A szivacs gondoskodik a megfelelő olajelosztásról, majd felszívja a felesleges olajmennyiséget. És ami igazán hasznos újítás, az a fehérbádog tárolótartály, mely légmentesen zár, így a szivacs hosszú-hosszú ideig puha marad és könnyedén újra használható.

Az optimális eredmény elérése érdekében a Festool a következő munkafolyamatot ajánlja:
  • első lépés az előkészítés, a fafelület csiszolása az ETS vagy a ROTEX excenteres csiszolóval. Ajánlott csiszolópapír: a Rubin vagy Brilliant2. A szemcsézet a megmunkálandó anyag fajtájától függően választható: P180–240.
  • ezután jön az első olajozás, felület- és területfüggően. A legjobb eredmény elérése érdekében 15 percig hagyjuk hatni az olajat, majd az ETS vagy ROTEX géppel excentercsiszoló üzemmódban, 1-2 fordulatszámon a zöld polírozótányérral távolítsuk el a felesleget.
  • végső lépésként használjuk újra a SURFIX olajozót.

Natúr fafelületek védelme

A háromfajta olajtípussal – heavy-duty, one-step, outdoor – a Festool kiváló minőségű természetes olajokat kínál, melyek oldószermentesek és nem szennyezik a környezetet (mindegyik megfelel a DIN 53 160 szabványnak – nem nyálkásodik, nem folyik meg).
„Heavy-duty” olaj az erősen igénybe vett felületekhez, belső területeken:
Tökéletes pl.: ebédlőasztalokhoz, munkalapokhoz, lépcsőkhöz vagy gyermekjátékokhoz.
„One-step” olaj a kevésbé igénybe vett vagy dekoratív felületekhez, belső területeken:
Olaj-viasz egyed, amely kiváló többek között gardróbokhoz, polcokhoz és szobabútorokhoz.
„Outdoor” olaj a külső felületekhez:
Az outdoor olaj védi a kültéren alkalmazott fafelületeket az időjárás viszontagságai ellen. Alkalmazási területei pl.: a kerti bútorok, fedett lugasok, fateraszok stb. Az olaj természetes gombaölő és UV-álló anyagokat tartalmaz és előnyösen alkalmazható trópusi fák kezeléséhez is.
A 0,3 l töltőmennyiség elegendő 10 m2 felület felületkezeléséhez. Nagyobb mennyiségű olajszükséglet kielégítéséhez 5 literes töltőmennyiségű tartály is rendelkezésre áll.


www.festool.hu


Tetszett a cikk?