A felületelőkészítés rendszere a Festoolnál

A ROTEX 3az1-ben elve:
finom csiszolás, durvacsiszolás, polírozás

Elektromos kézigépek a felületkezelésben

A Festool 1951-ben mutatta be első kézi orbitális csiszolóját – a RUTSCHER-t – ezzel forradalmasította a felületmegmunkálást. 1976-ban újradefiniálta a finomcsiszolást: megjelenik a polírozó és finiselő funkcióval ellátott excentercsiszoló.
Pár évvel később a Festool feltalálta az első áttételes hajtású excentercsiszolót, a ROTEX-et, mely név egyenlővé vált az áttételes hajtású excentercsiszolóval. Egy kiváló minőségű, hibátlan és fényes felület csak megfelelő előkészítő munkával érhető el. Ez az, amiért a Festool csiszolói kimondottan alkalmasak e munkák elvégzésére, kezdve az excentrikus csiszolóktól a rotációsokig. A megfelelő technológia minden felületmegmunkálásnál követelmény. A minőségi fényes felület elérhető a különböző polírozók által. Köszönhetően az alacsony súlynak és a kompakt formának, a vibrációs csiszolók az olyan helyeken is hatékonyan dolgoznak – különösebb erőfeszítés nélkül –, amelyekhez általában nehéz hozzáférni. Nem utolsósorban, köszönhetően az egyedülálló 3az1-ben designnak, a legendás ROTEX ötvözi a durva csiszolás, finom csiszolás és a polírozás funkciókat egyetlen gépben. Ez biztosítja a kiemelkedő anyagleválasztást, az első osztályú felületi minőséget és a tökéletesen fényes felületet.

Tökéletes rendszer a tökéletes felületért

A nagy teljesítményű gépek csak az első lépések a tökéletes felület eléréséhez. A Festool minden követelménynek megfelel a különböző típusú munkák elvégzése során, azáltal, hogy a gépek komplett skáláját kínálja, melyre a felhasználónak szüksége lehet a felületkezelés során. A gépek mellett a Festool megfelelő fogyóanyagokat, kiegészítőket, mobil és helyhez kötött elszívókat is kínál, melyek az egyedi igények kielégítése mellett garantálják a kiemelkedő minőségű munkát is.

Különböző csiszolótalpak a legkülönfélébb munkákhoz

Nem minden csiszolótalp egyforma

A legigényesebb vásárlóknak a Festool a StickFix csiszolótányért kínálja hőmérsékletálló tépőzárral (HT-tányér). A hőálló tépőzár biztosítja a csiszolóanyag optimális rögzítését, a hosszú élettartamot. Az anyagleválasztási teljesítmény kiváló, mert a csiszolóanyag csak kis mértékben csúszik el a tányéron.
A FastFix tányércsere gyors, egyszerű és biztonságos. Nincs szükség szerszámra a cseréhez. Ez teszi lehetővé az optimális alkalmazkodást a mindenkori követelményekhez és az ultragyors beállítási időt.

Gazdaságosan dolgozni egy koordinált csiszolópapírrendszerrel

A Festool csiszolópapírjai nemcsak külsejükben, de a gyakorlatban is meggyőzőek. A Festool biztosítja az optimális csiszolóanyagot minden gépre és alkalmazásra, függően attól, hogy durvacsiszolásra, finomcsiszolásra vagy polírozásra van szükség. A Festool csiszolóanyagok és gépek a szabadalmaztatott Multi Jetstream elv alapján működnek: egy plusz lyuk a csiszolótányér közepén és négy további légcsatorna akadályozza meg, hogy a tányér középpontjában vákuum alakuljon ki az elszívás folyamán. A végeredmény a csiszolóanyag hosszabb élettartama, kevesebb por, hőképződés és eltömődés. Így a munka gazdaságosabbá válik, csökkenthető az anyag-, idő- és pénzbefektetés.

Az elszívórendszer

Erőteljes és biztonságos elszívásra van szükség ahhoz, hogy megkíméljük egészségünket, és tisztán hagyjuk hátra munkahelyünket. A Festool elszívómobiljai gondoskodnak a biztonságos munkavégzésről, különféle környezeti hatások mellett. Számos műszaki finomsággal rendelkeznek: öntisztító szűrőzsákok, fokozatmentesen beállítható szívóerő, a szűrőzsák teljes térfogatának a kihasználására szolgáló laposszűrő, ezen kívül pedig mind a szűrőzsák, mind a szűrő szerszám nélkül cserélhető. Így a munkakörnyezet mindig tiszta és rendezett, a gépek védettek és könnyen szállíthatóak. Ezenkívül SYSTAINER-rel tovább kombinálhatóak, építhetőek.


www.festool.hu
 


Tetszett a cikk?