Csiszolás egy kicsit másképp - Flex Trim kefés csiszolórendszer

Nem véletlen, hogy a Flex Trim napjainkban vezető szerepet tölt be a felületcsiszolásban. A Flex Trim által gyártott kefék segítségével minden csiszolási feladat megoldható: fa, fém, műanyag, ill. kompozit esetén profil-, él- és felületcsiszolásnál, legyen szó agresszív, közepes csiszolásról vagy polírozásról.

Felhasználás

A Flex Trim univerzális csiszolórendszer a legtöbb gépbe telepíthető, amennyiben a berendezés rendelkezik egy frekvenciaváltóval szerelt, hajtott tengellyel, ami meghatározó szerepet tölt megfelelő fordulatszám beállításához. Az egyedi igényeknek megfelelően a hengereken lévő kefék különböző típusai a feladathoz illően szabadon megválaszthatók.
A szabadalmaztatott Flex rendszer lehetővé teszi, hogy a keféket akár a csiszolóaggregát leszerelése nélkül cseréljük. Ezzel jelentősen csökkenthetők az állásidők. A kopott kefék oldalra kihúzva gyorsan újra cserélhetők.
A kefés csiszolás természetesen nem helyettesítheti a kalibráló csiszolást, hiszen a rendszer működéséből adódóan a kefék mindig követik a felület vagy a profil alakját. Azonban épp ebben mutatkozik meg az előnye is.
Kefével csiszolhatunk akár íves, betétes, szappanmart alkatrészeket is. A rendszer nagy előnye, hogy megfelelő felszereltséggel rendelkező kontaktcsiszolóban használva strukturált felületet iskészíthetünk.

A Flex Trim felhasználási területei tehát igen szerteágazók:
– felületi csiszoláshoz
– profi lcsiszoláshoz
– élcsiszoláshoz
– élletöréshez
– köztes csiszoláshoz
– UV-lakk csiszolásához és
– polírozáshoz.
A különböző csiszolási területek igényeihez mérten a rendszer 6-féle csiszolóanyaggal, 20–70 mm kefehosszúságban, 5-féle osztással és P40–P2000 szemcseméretben érhető el. A Flex Trim alkalmas a keményebb, lakkozott és festett felületek csiszolására is, így UV-lakkozott alkatrészekhez is használható. A Flex Trim kefék kétféle papuccsal kaphatók. Kínálnak standard keskeny (6, 7 mm) alumíniumpapucsos keféket, illetve széles (24 mm) PVC-papucsos változatokat is, melyek alkalmasak a kefélt struktúrfelület kialakításához is.

Amit ajánlunk:

A Flex Trim A/S egyedi és egyénileg kombinált csiszolási megoldásokat kínál telepített és kézi gépekre egyaránt. Lehet szó kontaktcsiszolókról, keféző és CNCgépekről, vagy akár pneumatikus kézi kisgépekről is. A rendszer használatával számtalan előnyre tehet szert vállalkozása:
Többek között állandó és megnövelt minőségű felületet, optimalizált termelést biztosít, de emellett megnövelt kefeélettartam, kisebb energiafogyasztás, csökkentett lakk-, illetve egyéb felületkezelőanyagfelhasználás tapasztalható a használat során.
A Continental Wood Kft. szakmai tanácsadással, megbízható szervizzel, géptelepítéssel és optimális csiszolási végeredmény biztosításával áll rendelkezésre meglévő és leendő partnerei számára.


Continental Wood Kft.
1042 Budapest, István út 33.
Tel.: +36-70/434-8750.
www.csiszolas.info


Tetszett a cikk?