Természetes fafelületek

A felületet szabadon hagyni azonban mégsem megoldás, ezért az Adler hétköznapi használat során tesztelte a különböző felületek ellenállóságát, valamint azt, hogy a korszerű felületkezelő anyagok mennyire érzékelhetőek a laikus szemek számára. A teszt eredménye azt bizonyítja, hogy a természetesség a felületek szabadon hagyása nélkül is biztosítható, melynek köszönhetően a fa szépsége lényegesen tovább megmarad. Az Adler számos olyan felületkezelő anyagot fejleszt, amelyekkel ez a hatás elérhető. 


Kezeletlen fafelület

KEZELETLEN FAFELÜLETEK
Mindegy, hogy ha kávé, kóla vagy olaj: a kezeletlen fa- Természetesség igen, sérülékenység nem Adler-teszt különböző felületeken A természetes fafelületek szinte mindig a trendek sorában szerepelnek. Az utóbbi időben azonban egyre nagyobb igény mutatkozik a teljesen natúr hatást keltő felületek iránt, amelyek épp mint a kezeletlen fán, nem érzékelhető rajtuk sem olaj, sem lakk. felület mindegyiknek ki van szolgáltatva. Folyadékok és szennyező anyagok rögtön maradandó nyomot hagynak a fa felületén és nem kínálkozik más mód az eltüntetésére, mint a csiszológép. De például egy vékony színfurnérnál ennek is vannak határai, nem beszélve arról, hogy a kezeletlen fafelület a fény hatására szürkül, ill. sárgul. 

OLAJOZOTTVIASZOLT FELÜLETEK 
Az Adler "Legno" termékcsaládjába tartozó olajok és viaszok természetes módon védik a fafelületeket, kétségtelenül feltételek mellett. Az olajok mélyen beszívódnak a fába, kiemelik a színét és a tömegét, miközben a pórusok nyitva maradnak. Ezáltal nagyon tetszetős felületek keletkeznek, azonban egy nagyon csekély mértékben hajlamos a fa a szennyeződésre. Előny viszont, hogy ezek a szennyeződések könnyedén eltávolíthatók és utánolajozható a felület. Olajozott és viaszolt felületek esetében szintén jelentősége van az időszakos utánkezelésnek, ami által a fafelület tartósan szép marad. 


Lakkozott fafelület

LAKKOZOTT FELÜLETEK
A lakkozott felületek bizonyulnak a legellenállóbbnak a Lakkozott fafelület felületkezelési módszerek közül, Kezeletlen fafelület főleg intenzív igénybevételek esetén. Eddig azonban nehéz volt lakkokkal a fa természetes matt karakterét és tapintását elérni. Az új ADLER PUR natúreffekt lakkokkal azonban ez is elérhetővé vált. Laikus szemek nem tudják megkülönböztetni a kezelt felületet a natúrtól, csak majd, amikor az első pohár bor kiömlik, ugyanis a lakkozott felületen nem maradnak meg a foltok, nem fakul és nem sárgul. 


Tetszett a cikk?