ferme

Az Akzo Nobel Group stratégiájának részeként az ICLA, a Zweihorn, és a Sikkens márkájú felületkezelő anyagok 2017-től egységes megjelenéssel lépnek piacra. Ezekkel a változtatásokkal lépést tartva a Ferme Kft is megújította arculatát.

Ezzel a világ vezető felületkezelő anyag gyártóinak sorában tovább növelve befolyását az Akzo Nobel. Az átszervezések eredményeként nem csupán egy multinacionális vállalat erősödéséről beszélhetünk, hanem egy olyan különleges gyártói háttér megteremtéséről, amely egyedülálló termékpalettával, és speciális fejlesztői háttérrel bír.

A mostani bejelentést hosszú egyeztető és szervezői munka előzte meg. A változást előkészítő menedzsment mindvégig arra törekedet, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező márkák tradíciói ne sérüljenek, szuverenitásukat megőrizzék, ugyanakkor az egyértelmű előnyöket, mind a fejlesztés, mind a gyártás területén kihasználják, és a párhuzamosságokat megszüntessék.

Olasz, Német, és Svéd iparkultúra közötti különbségeket, sajátosságokat, sikerült úgy szintetizálni, hogy egymást kiegészítve és erősítve, minden gyártóközpont a piacon legsikeresebb termékcsoportjára tud majd koncentrálni.

Általánosságban elmondható, hogy a beltéri felületkezelő anyagok az Akzo Nobel termékpalettán kapnak helyet, a kültéri felületkezelő anyagok a Sikkens Wood kínálatában. Az egységes megjelenést az Akzo Nobel kék és a Sikkens szürke dekoratív csomagolása biztosítja.

Magasfényű rendszerek, speciális poliuretán anyagok továbbra is az olasz gyárban készülnek.

A német fejlesztés elsősorban a vizes rendszerekre, és az acryl alapu PU anyagokra koncentrál. Az UV-ra illetve savra keményedő rendszereket pedig ezen területen világelső svéd központban fejlesztik és gyártják.


Tetszett a cikk?