Renner szakmai napok

Február 17-én fa ablak felületkezeléséről szóló bemutatót tartott az egyik hazai termékforgalmazó az olasz Renner — felületkezelő termékeket gyártó — cég termékeivel.

A széles termékkínálat alapos szakmai ismeretet sejtet, amit a bemutató alatt meg is tapasztalhatott az a több mint egy tucat asztalos érdeklődő, akik az ország különböző részeiről jöttek Budapestre az ingyenes oktatásra. Felkészült oktató vezette be a tartós felületkezelés rejtelmeibe az érdeklődőket. Az elméletben elmondottakat azonnal a gyakorlatban is lehetett ellenőrizni, hiszen a tanterem melletti műhelyben már sorakoztak a kezeletlen fa nyílászárók, melyeket a bemutatót szervező ARD Color cég munkatársai nyomban le is kezeltek. Sőt, bárki beöltözhetett a védőruházatba is, hogy kézbe véve a fújópisztolyt maga is megtapasztalhassa a felhordott termékek jellemzőit. Négy-, illetve ötrétegű kezelést kaptak a minta munkadarabok, ahol is a köztes száradási idők „csökkentését” a már előre lekezelt ablak rámákkal oldották meg.

Összefoglalva: a kültéri viszonyoknak alaposan helyt kell állnia egy fa nyílászárónak. Erre kínálnak a primertől kezdve a színes impregnálón át a fedő bevonatokig számos vizes rendszerű terméket a szakkereskedők.


Tetszett a cikk?