Poli-Farbe DELTA-termékek

A magyar piacon a Poli-Farbe Kft. forgalmazásában érhetők el a DELTA Woodprotection ipari lazúrok. Ezúttal a felületkezelő rendszer nyílászárókra specializált termékeit mutatjuk be. A WinDoor nyílászáró felületkezelő rendszernek köszönhetően a kezelt felület nemcsak esztétikus, de ellenáll az UV-sugaraknak és a gombásodásnak is.

A WinDoor-rendszert három vizes bázisú DELTA-termék alkotja: tartalmaz egy 1.06-os favédő alapozót, egy 6.05-ös fedőlazúrt, valamint egy 6.07-es fedőzománcot. A rendszer újdonsága abban rejlik, hogy a felületkezelés csupán két termékkel történik, így pénzt, időt és helyet spórolhatunk, miközben használatával tartós és esztétikus felületet képezhetünk.

A DELTA 1.06-os favédő alapozó biocid-tartalma miatt csak zárt rendszerben szórható, ezért megfelelő, zárt rendszerű szórókabin hiányában felhordását mártás, locsolás vagy ecsetelés formájában ajánljuk. A WinDoor-színkártya 20 színt tartalmaz, amelynek színeit a speciális, UV-álló pigmentekkel színezett 1.06-os alapozó színei határozzák meg. Az 1.06-os alapozóból az impregnálás során csak annyit kell a felületre felhordani, amennyit az be tud szívni magába. Záró rétegként választhatjuk a 6.05-ös vastag rétegű, szórható, enyhén pigmentált lazúr-lakk bevonatot a színkártyán közölt nedves rétegvastagságban. Amennyiben záró rétegként 6.07-es zománcot használunk, az alapozó színe legyen színtelen, hiszen a zománc elfedi azt. A 6.07-es fedőzománc színe a POLI-FARBE színkeverő rendszerben több mint 10 000 színben (többek között RAL, NCS színekben) érhető el, a színkártyákból rendelhető.

A DELTA 1.06-os alapozó védelmet nyújt a gombák és az UV-sugarak ellen, így tartós felületet biztosít éveken át. Felhordásával nagymértékben homogenizálható a felület. Különösen jól alkalmazható a hossztoldott fa alapanyagok esetében, amelyeknek egyenletes, foltmentes alapszínt ad, mindemellett időt spórol használójának, hiszen felhordása után 2–4 órával már fel is lehet vinni a fedőréteget, amely ízlés szerint lehet DELTA 6.05-ös lazúr vagy 6.07-es zománc. A fedőrétegeket kizárólag szórással lehet felhordani a kezelendő felületre. A hasonló felületkezelő rendszerek általában három termékből állnak: alapozó-, köztes fedő- és fedőfesték rétegekből. A DELTA Woodprotection Win- Door-rendszere azonban két termékkel biztosítja a háromlépcsős munkafolyamatot: egy favédő alapozóval és egy fedőfestékkel (amely lehet lazúr vagy zománc), köszönhetően a záró rétegek különösen magas szárazanyag-tartalmának.


Kapcsolódó dokumentum:


polifarbe-delta-termekek


Tetszett a cikk?