Gerendaházak, falfelületek

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. által forgalmazott korlátozottan mérettartó és nem mérettartó fa épületszerkezeti elemek nagy hatékonyságú favédő olaja, a Delta Hydrostop Plus 9.04 egy munkamenetben impregnálja, hidrofóbizálja, és nemes lazúrszíneivel óvja a kezelt felületet.

A termék speciális gombaölő hatóanyagot tartalmaz, ennek köszönhetően külön favédő alapozó használata szükségtelen, annak összes költségét megspórolhatjuk. A magas gyantatartalmú fafajoknál, mint a vörösfenyő esetében, általános problémát jelent, hogy ezeken az lapfelületeken egy filmképző lazúrbevonat hosszú távon nem képes jól megtapadni, az idő előrehaladtával felpereg, leválik a felületről. A Delta Hydrostop Plus 9.04 erre a problémára megoldást jelent, hiszen a felületnek magas vízlepergető hatást biztosít, az alapfelületbe mélyen beszívódik, így az onnan nem tud felválni, és UV-álló színezőpigmentjeit is mélyen a fa rostjai közé tudja juttatni. Ezen tulajdonságai miatt kültéri fából készült teraszburkolatok festésére kiválóan alkalmazható.

Az impregnálóolaj erős felületbe hatoló képessége gondoskodik arról, hogy ez a hatás hosszú időn át megmaradjon, így a fa épületszerkezetek megóvhatók a nedvesedés hatására kialakuló túlzott mértékű deformációktól. A Delta Hydrostop Plus 9.04 alkalmazásával ezzel együtt a fafelület repedéseinek kialakulását is jelentősen csökkenteni tudjuk, mivel annak felületi nedvességfelvétele az általános impregnáló lazúrokhoz képest 30 százalékkal kisebb. A bevonat vízpára-áteresztő, és az aljzatnak nagy hatékonyságú UV-védelmet biztosít.

A Delta Hydrostop Plus 9.04 a Poli-Farbe színezőrendszerben több klasszikus fa színárnyalatban is rendelkezésre áll. Amennyiben régi, az időjárás által megérett fafelületi megjelenést szeretnénk új fafelületen elérni vagy a régit felújítani, a Delta Greywood színkollekciónkat jánljuk. A Delta Greywood színek egyenletes ezüstpatina megjelenést kölcsönöznek az aljzatnak. Az erős UV-terhelés hatására a Greywood színárnyalatok idővel a felületen természetes ezüstpatina megjelenésűvé alakulnak át, így különleges, modern színhatást kölcsönöznek a kezelt felületnek.

Képviselők:
Nyugati országrész: Gál Szabolcs (tel.: +36-30/817-8744 e-mail: gal.szabolcs@polifarbe.hu)
Keleti országrész: Magyar Attila (tel.: +36-30/654-1511 e-mail: magyar.attila@polifarbe.hu)


Kapcsolódó dokumentum:


gerendahazak-fafelueletek-specialis-felueletvedelme


Tetszett a cikk?