Tökéletes bevonatrendszerek

Az AkzoNobel holland multinacionális vegyipari vállalat, amely festékeket, bevonatrendszereket gyárt és forgalmaz világszerte. Kínálatának csak egy kis „szelete” célozza a faipart, mely így is hatalmas és szinte minden igényt kielégítő termékcsoportokból áll.

A beltéri felhasználásra szánt speciális felületkezelő anyag rendszerek (festékek, pácok, lakkok, olajok) saját néven – AkzoNobel – kerülnek forgalomba. A kültéri nyílászáró gyártók kegyeire pályázó termékcsoport Sikkens márkanév alatt kerül forgalomba.

A Sikkens egy világmárka, nagy múltra tekint vissza. 1792-ben(!) alapította Wiert Willem Sikkens híres festékgyárát Groningben, ebből a vállalkozásból kifejlődött a Sikkens Csoport, mely évtizedekkel ezelőtt vált az AkzoNobel részévé. 

Több mint kétszáz év tapasztalata, és ma már az olasz, német és svéd gyárak szakembereinek egyesített ereje és tudása a garancia az AkzoNobel-termékek minőségére. 

Mi az, amiben mást és többet kínál az AkzoNobel?

A vállalatcsoporton belül külön részleg foglalkozik a színtrendekkel, a jövő kedvenc árnyalataival, ezért is érdemes figyelni a márka újdonságait. 

A kültéri felületkezelő anyagok tesztelése a legszélsőségesebb időjárási viszonyok közepette történik: Törökországban, Malajziában, Floridában, Norvégiában és az Alpokban is próbára teszik termékeiket, természetes és valós környezetben vizsgálják a legextrémebb UV-sugárzás, a pára, a forróság, a fagy és a tengeri levegő hatásait.

A Sikkens márkához két fő felületkezelő anyag család tartozik: a Cetol és a Rubbol. A Cetol az átlátszó, lazúr jellegű, a faanyag erezetét, természetes szépségét látszatni engedő rendszereket, a Rubbol pedig a fedő, nem átlátszó festék jellegű rendszereket jelöli. A kínálatra jellemző, hogy az AkzoNobel faipari üzletága kizárólagos hazai forgalmazójának, a Ferme Kft.-nek új Sikkens-katalógusa közel 100 kültéri felületkezelő anyagot mutat be. 

Áttekinthetően, magyar nyelven foglalja össze az ipari felhasználók számára legfontosabb adatokat és tulajdonságokat (oldószer típusa, alkalmazási területek, felhasználás módja, színezhetőség stb.).

Anyag + technológia

A Ferme Kft. biatorbágyi bemutatótermében számtalan színminta és festékkatalógus, valamint színmérő, és a kül-/beltéri fényviszonyokat szimuláló világító eszköz is a vevők rendelkezésére áll. A legkiválóbb rendszer kiválasztását a nagy szakmai gyakorlattal rendelkező munkatársak segítik. A laborban számítógépes színkeverő berendezéssel rövid idő alatt beállítható a kívánt szín.


Ferme Kft.
2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 4.
www.ferme.hu
ferme@ferme
.hu


Tetszett a cikk?