Felületkezelés automata rendszerben

A Homag régóta dolgozik azon, hogy komplett technológiákat, gyártósorokat kínáljon, ahol a részegységek teljes kompatibilitással bírnak, és összehangolt egységet képeznek. 


A GSF 100 széria kis- és közepes méretű üzemek számára is megteremti az automata felületkezelés lehetőségét

Megmunkáló gépei a faipar, ill. bútorgyártás területén már széles körben ismertek és elterjedtek, ám a technológiákhoz a felületkezelés is szorosan kapcsolódik. Éppen ezért a Homag a világhírű Makor céggel kooperálva korszerű szóróautomatákat is kínál, amelyek beilleszthetők a technológiai sorokba.

Az együttműködésnek köszönhetően, a GSF 100 szériával sikerült rögtön a Homaghoz méltó színvonalú berendezéssel a piacra lépni.

A GSF 100 szóróautomata korszerű megoldást kínál kis- és nagyszériás felületkezelésre egyaránt. Az alkatrészméretek és formák tekintetében nagy szabadságot biztosít, ezáltal megállja a helyét a tömörfa és laptermékek felületkezelésében egyaránt, legyen szó konyhafrontokról, lépcsőkről vagy belsőépítészeti elemekről.

Az automatizált szórási technika számos előnnyel bír, melyek közül legfontosabbak az állandó magas minőség és a teljesítmény.

A széria alaptípusa a GSF 100P, amely mindössze 14 m2-en üzemeltethető, és 2400 alkatrész lakkozására képes egy műszakban. Vizes és oldószeres lakkok felhordására egyaránt alkalmas. Az automatikusan vezérelt karon 4 szórófejet helyeztek el, melyek alatt vákuumszalag mozgatja az alkatrészeket, egy papírszalag közbeiktatásával.

A precíziós alkatrész-felismerés és a pisztolyok pontos vezérlése hatékony munkát és optimális lakkfelhasználást biztosít.


Az alkatrész méreteit figyelembe véve, a lehető legkisebb mellészórással történik a felhordás

Emellett az alsó légelvezetést úgy alakították ki, hogy a mellészórt anyagmennyiség a lehető legkevesebb legyen. A folyamatok biztonságát a papírfeszítés és papírszakadás ellenőrzésére beépített szenzorok biztosítják. A termelés nyomon követését a gép négy oldalán nagyméretű üvegburkolat biztosítja, amely lehetővé teszi a rálátást a szórófejekre. Ennek további jelentősége, hogy a zárt rendszer révén a kezelőt és környezetét kevésbé terheli a keletkező lakk-köd.

A négy szórópisztoly egy gyorscserés tányéron helyezkedik el, amely lehetővé teszi, hogy villámgyorsan váltsunk a pisztolyok között. A széria további tagjai a GSF 100 S és a GSF 100 SH, amelyeket már be- és kiadagoló egységgel is elláttak. Kezelésük mindössze 1 fő személyzetet igényel.

A be- és kiadagoló egységek összeállítására számos opció kínálkozik, a szalagos megoldásoktól a több etázsos, magasságban mozgó egységekig. A technológia alapját szolgáltató

Makor vállalat 50 éves múltra tekint vissza, azóta látja el a bútor- és épületasztalos-ipart korszerű berendezésekkel. 

Lignomat
9700 Szombathely, Vépi út 12.
www.lignomat.hu
Tel.: (+36) 94 900-050
E-mail: office@lignomat.hu

 


Kapcsolódó dokumentum:


felueletkezeles-automata-rendszerben


Tetszett a cikk?