A természetesség jegyében

Egyre inkább trenddé válik természetes anyagokkal, felületekkel egyedi karaktert adni a lakótérnek. Beltéri fafelületeink védelmét – hasonlóan a kültéri igénybevétel elleni védelemhez – körültekintően kell megválasztanunk. Azonban az igénybevétel beltérben merőben más „stílust ölt“ a kültérhez képest.

Beltérben elsősorban a fokozott mechanikai terheléssel szemben kell védelmet biztosítanunk, de emellett komolyan kell venni a nyílászárókon keresztül a beltérbe jutó UV-terhelést is. A Poli-Farbe Vegyipari Kft. által forgalmazott Delta Woodprotection favédő bevonatrendszer minden beltéri faszerkezet felületkezelésére megbízható megoldást biztosít.

Beltéri fafelületek impregnálása Poli-Farbe Delta Hydrolasur 5.10 vékonylazúrral

Beltéri fafelületekre különösen ajánlott a vízzel hígítható, impregnáló, vékony rétegű, vaxtartalmú lazúrbevonat. Környezetbarát, gyermekjátékok festésére is alkalmazható, ugyanis biocid hatóanyagot nem tartalmaz. A termék gyártásánál felhasznált speciális UV-elnyelő adalékanyag és a színezéshez használt transzparens UV-védő lazúrpigmentek meggátolják a beltéri fafelületek jól ismert besötétedését, sárgulását.

A termék könnyed LightCare színválasztéka egyenletes, világosan áttetsző védelemmel frissíti fel a beltéri környezetet, az így kezelt fafelület hosszú távon megőrzi természetes jellegét. Felhordása a termék gyártásánál használt különlegesen finom akril-hydrosol kötőanyagnak köszönhetően gyors és gazdaságos, mélyen a felületbe tud hatolni. A termék a Poli-Farbe MIX színkeverő rendszerben több ismert fa színárnyalatban is színezhető, a színtelen Poli-Farbe Delta Bühnen- und Bodenlasur 9.01 parkettlakk alá, mint beltéri pác is alkalmazható.

Beltéri járófelületek festése PoliFarbe Delta Bühnen- und Bodenlasur 9.01 parkettlakkal

Kopásálló, ugyanakkor rugalmas lakkbevonat, amely különleges tulajdonságait akril-poliuretán vegyes kötőanyagbázisának köszönheti. A beltéri selyemfényű termék vízzel hígítható és biocidmentes. Felhordása során nem kell terméket váltani az alapozáshoz, így az univerzálisan alapozó-, köztes- és záróbevonatként is felhordható. Fafelületek: beltéri ajtók, bútorok, székek, fa gyermekjátékok, lépcsők és faszerkezetek: OSB-lemezek, préselt és ragasztott fa építőelemek felületerősítő lakkozására alkalmas.

Gyors száradási idejével – átfesthető 4 óra és terhelhető 12 óra elteltével – kevesebb munkaidő-ráfordítást lehet számolni, amely önmagában már nagy előnyt jelent a hagyományos oldószeres parkettlakkokkal szemben. A termék különlegessége, hogy a Poli-Farbe MIX színkeverő rendszerben több ismert fa színárnyalatban is színezhető, ennek különösen a régi lakkozott felületek felújításakor lehet nagy szerepe.

Poli-Farbe DELTA ipari lazúrbevonatainkkal kapcsolatos kérdések esetén kérjük, keressék bizalommal területi képviselő munkatársainkat: www.polifarbe.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-termeszetesseg-jegyeben


Tetszett a cikk?