Kezes jószágok


A kézi csiszológépekkel való munka sok esetben az egyetlen megoldás, ha olyan csiszolási munkát szeretnénk elvégezni, ahol a megmunkálandó anyag mérete vagy annak felületi strukturáltsága kézi megmunkálást kíván, esetleg a műhelytől távol helyezkedik el. A megfelelő szerszám kiválasztásához összeszedtünk pár szempontot azoknak, akik ilyen készülék vásárlása előtt állnak.

A kézi csiszológépek hatalmas választéka úgy tűnik, ellensúlyozza azt a köztudatban elterjedt álláspontot, miszerint a kézzel és csiszolópapírral történő csiszolás rendkívül fáradtságos munka. A sokféle csiszolási feladatra megalkotott kézi gép közül ugyanakkor már könnyebb kiválasztani a saját munkafolyamatainkhoz illő típust, amivel hatékony és remélhetőleg élvezetes lehet a munka.

A CSISZOLÁS MÓDJA

A kézi csiszológépek között a csiszolóhatást kifejtő mozgás alapján teszünk különbséget. Mivel a csiszolási végeredmény jelentősen eltér az egyes típusok között, ezért minden feladatra a neki leginkább megfelelő típus ajánlott. A csiszolás kézi gépeinek általános összefoglalásáról a Magyar Asztalos 2018. júliusi számában olvashattak. Most röviden tekintsük át az egyes típusok működéséből adódó tulajdonságokat!A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.