Csiszoló munkaállomások

A csiszolás környezete egy nagyon érzékeny terület a felületkezelés során. A finom csiszolatpor nemcsak egészségügyi kockázatot jelent, hanem potenciális hibaforrás a nemes és magasfényű felületek előállításánál.

A helyhez kötött csiszolóasztalok gyakran lekorlátozzák a mozgás szabadságát és megvalósíthatatlan a hatékony elszívás nagyobb munkadarabok esetén. Ez a felismerés vezette a Nestro-t az NST típusú csiszolóállomás megalkotásához, ami maximális mozgási szabadságot és széles pormentes teret enged a csiszolás munkaterületén. Az irányított és keringtetett légáramlás, a gravitációs hatások figyelembevételével hatékonyan juttatja a finomszemcséjű porokat a szűrőtáskákba. A jól megtervezett konstrukciónak köszönhetően elegendő hely áll rendelkezésre a különböző formájú és méretű munkadarabok megmunkálására. A moduláris felépítéséből adódóan egymás mellett több ergonomikus munkahely is kialakítható.

A NESTRO csiszolatpor-elszívó munkaállomása lehetővé teszi a 7000–9500 m3/h légmennyiség elszívását mindössze 2,6–4 kW-os energiafelhasználás mellett, amel - lyel teljes körű pormentes terület alakul ki a maximális mozgásszabadságot adó munkaterületen. A csiszolatpor-elszívó munkaállomásban található szűrőbetétek nagy hatékonysággal szűrik meg az elszívott port a szabályozott és folyamatos légáramlás mellett. Az elszívott és megtisztított levegő egy befúvó plénumon keresztül áramlik vissza a munkaterületre, így biztosítva a folyamatos levegőáramoltatást.

Előnye, hogy a huzatmentes rendszer ideális beltéri használatra (hőveszteség nélkül), megszűnik a levegőben lévő szállópor-koncentráció, ezzel is biztosítva a dolgozók egészségének megőrzését, illetve a kezelendő munkafelület tisztaságát. Karbantartása egyszerű, a táskás szűrők egyszerűen, szerszámok nélkül cserélhetők és tisztíthatók. A megfelelő időközönként történő tisztítással és cserével a hatásfok évekig fenntartható. Az NST család beltéri elhelyezkedése miatt egy nagy hatékonyságú, hangszigetelt ventilátort kapott, melynek a csillapított zajszintje nem zavaró munkavégzés közben.

Cégünk pécsi üzemében kerül legyártásra a stabil szerkezetű, horganyzott acéllemezből készülő elemekből álló munkaállomás. Igény esetén keresse fel a Nestro Hungária Kft. irodáját telefonon vagy e-mailben, ahol szakértő munkatársak segítenek, ha az ön problémájára is a Nestro csiszolótechnológiája jelentheti a megoldást!

NESTRO
Iroda, levélcím: 7630 Pécs, Házgyár u. 2.
Telefon: +36-72/216-461
E-mail: marketing@nestro.hu
Internet: http://www.nestro.hu


Kapcsolódó dokumentum:


nestro-hungaria-kft-csiszolo-munkaallomasok


Tetszett a cikk?