Kötetlen munkaidő


Egy kézreálló, kis tömegű, jól manőverezhető csiszológép előnyeit sok esetben tovább fokozhatja, ha hálózati kábelektől mentesen, akkuval is hajlandó dolgozni. Előnyök és hátrányok az akkus kézi gépek kínálatában.

Az elektromos kézi gépek piacán hosszú évek óta tart az akkumulátoros technológiákkal üzemelő változatok fejlesztése. Sok gyártó teljes kézigép-kínálatában ott sorakoznak az akkus alternatívák is a hálózatos testvéreik mellett – ebben a csiszolásra alkalmas gépek sem kivételek. Körülnéztünk hát az akkus kézi csiszológépek között.

AKKU, ÜZEMIDŐ

Szinte az első, de mindenképpen az egyik legfontosabb kérdés vezeték nélküli gép esetén, hogy egy feltöltött akksival mekkora leadott teljesítményt lehet elvégezni. Valójában a válasz jóval egyszerűbb, mint a felvetés: az akksi hálózati töltése szinte minden esetben rövidebb ideig tart, mint annak használati ideje. A mai, sokadik generációs lítium-ion akkumulátorok már 20–30 perc töltési idő alatt felveszik a teljes töltöttség 80%-át, és a legtöbbjük közel 1 óra alatt teljesen feltölt. Ennyi idő alatt nem merül le egy olyan akksi, amit kézi gép méretű, és ennek megfelelően észszerű csiszolási feladatra szánunk. Nyilván nem állunk neki egy ilyen géppel parkettát felújítani, mert nem arra való. Úgyhogy itt a legfontosabb szempont, hogy legalább 2 akkuval rendelkezzen a gép, illetve – azonos márka esetén – jó, ha kompatibilis az akksi más akkus géppel.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.