Élzárók egyedi igényekhez igazodva

Új bútor készítésénél, a megfelelő bútorlap kiválasztása után az élek megfelelő lezárásának kérdése következik. Az élzáró kiválasztásakor a területen a Forest Hungary Kft. széles anyag- és színkínálata, a rugalmas szélességi és hosszúsági méretválaszték megkönnyíti a szakemberek dolgát.

A zalaegerszegi cég a hazánkban legelterjedtebb forgácslapmárkák aktuális színválasztékát naprakészen követi. A Forest munkatársai aktualizálják a honlapjukon (www. foresteu.com/elzaro-kereso) található élzárókeresőt, ahol ennek köszönhetően most minden, hazánkban általánosan elterjedt bútorlapgyártó kínálatához a színben és mintázatban lehető legközelebb álló élzárót találhatjuk meg.

A modern élzáró gépek elterjedéséhez igazodva a választék gerincét a műanyag termékek adják. Napjaink bútoripari gyakorlatában az ABS és a PVC alapanyagú termékek vannak jelen. Ezen műanyagok kedvező mechanikai tulajdonságai hosszú élettartammal és kedvező árral párosulnak. Magas esztétikai értékük mellett a vastagabb műanyagok az általuk lezárt bútorlap élét a mechanikai sérülésekkel szemben is nagy ellenálló képességgel védik. A Forest valamennyi alapanyagból széles szín- és méretválasztékkal áll a gyártók rendelkezésére.

Valamennyi színből rendelkeznek 0,4 és 2,0 mm-es vastagsággal, amely mellett – figyelve a piaci trendeket – egyre több területen vezetik be a 0,8–1,0 mm-es termékeket is. A laptermékek vastagságát figyelembe véve, a 0,4 mm-es vastagsághoz 21–23 mm-es, a 2,0 mm-es termékekhez pedig a 21–23, illetve a 42–43 mm-es szélességi méretet kapcsolta a Forest, raktárprogramjának kialakításakor. A rugalmas szeletelési technológiánknak köszönhetően szinte valamennyi termékből rendelkeznek anyatekerccsel is (széles tekercs), amelyből tetszőleges szélességű élanyagot tudnak vágni, vagy szükség esetén akár teljes szélességben (úgynevezett lepelben) is a vásárlók számára tudják bocsátani.

Tovább növeli a kiszolgálás rugalmasságát, hogy igény esetén a Forest Hungary Kft. valamen - nyi tekercset megbontja, így azt csupán a gyártáshoz szükséges hosszúságban kell megrendelni. A kivitelezők sajátosságainak is megfelelnek: valamennyi alapanyag szükség esetén ragasztózott kivitelben is szállítható. Ebben az esetben az élanyagtekercsek hátsó élére hőre lágyuló ragasztóanyagot visznek fel, így az íves, illetve a helyszíni utólagos élzárások is könnyedén megoldhatóvá válnak hőlégfúvó segítségével.

(X)

A cikk a Magyar Asztalos 2019. novemberi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


elzarok-egyedi-igenyekhez-igazodva


Tetszett a cikk?