Nem karcol, nem horzsol

Szakmánkban egyre több a karcolásra érzékeny anyag. Akár a felületkezelésre előkészített természetes fáról van szó, akár valamilyen felületborított agglomerátumról, ott lóg az a bizonyos kard. Csúsztatjuk, húzzuk, emeljük, óvjuk, de mindig van egy kis félsz, hogy sérül az anyag. Bizonyos esetekben ez javítható, másokban nem. Ha bekövetkezik a baj, akkor az költséggel jár. Vagy új beszerzést von maga után, vagy plusz munkaórákat.

Sokunk igyekszik ezt elkerülni ilyen- olyan praktikákkal. Valakik polisztirol lapokra, valakik szőnyegekre, vagy gumiborításokra esküsznek. Kinek, mi vált be. Persze mindegyik megoldáshoz tartozik egy-egy protokoll, praktika is az anyagmozgatás és karbantartás vonatkozásában.

A gond az, hogy egy új munkatárs nem feltétlenül ismeri ezeket. Tapasztalatlan és ebből kifolyólag sérülhet az anyag.

Közös probléma ezekkel az anyagokkal, hogy egy apró por, vagy forgácsdarab pillanatok alatt sérülést okozhat, ha a felület és a védelmet biztosító anyag közé kerül. A hungarocell súrlódási hőt generálhat, ami a festék, vagy bevonat mattulását eredményezheti.

A Mink Care System segíthet a kompromisszummentes megoldásban. Számtalan rugalmas szálból áll, amelyek érzékeny munkadarabokat abszolút megbízhatóan támasztanak alá. A kefetest rugalmas, ezért optimálisan alkalmazkodik az ívelt felületekhez. A kis kefelemezeket a rögzítő furatokon keresztül könnyen fel lehet csavarni egy munkaasztalra vagy egy szállító kocsira. A kopott elemek részenként könnyen cserélhetők. Ezzel a megoldással időt és költségeket takaríthatunk meg.

A poliamid kefeszálak hő-, vegyszeres és mechanikus ellenállást biztosítanak.  Különféle magasságban és keménységben érhetők el. A leg általánosabb a 200 kg/m2 terhelhetőség.   Az ecsetbetétek különböző követelményekhez igazíthatók: rövid és viszonylag kemény sörték a nehéz munkadarabokhoz, puha szálak nagyon érzékeny felületekhez vagy magas sörték azokhoz az árukhoz, amelyeken már vannak a síkból kiálló szerelvények. Ezek a kiegészítő részek elmerülnek a rugalmas szálmezőben, és további alkatrészek könnyen telepíthetők.

Az egész rendszer nagyszerűsége abban rejlik, hogy a porszemcsék, egyéb anyagok a sörték felszíne alá kerülnek, és nem okoznak karcolódást.

A kefecsoportok 497x97 mm –es lemezen kerülnek elhelyezésre. Nem szükséges az egész felületet „párnáznunk” az adott alkatrészeket megfelelően alakíthatjuk ki az elosztást.

Forrás:
hahn-kolb.hu
mink-buersten.com

 


Tetszett a cikk?