Arbortech fafaragó eszközök

A klasszikus fafaragás az egyik leg kreatívabb és legnagyobb kézügyességet igénylő tevékenység a mai napig. Sokak fantáziáját megmozgatja egy-egy faragott használati vagy dísztárgy. A faragások elkészítését nehezíti, hogy éles eszközökre is szükség van, illetve nem pillanatok alatt készülnek el ezek a csodák.

Az Arbortech olyan gépi forgácsoló szerszámokat fejleszt, amelyekkel a nagyolás és finomítás is könnyedén elkészíthető. Csupán egy jó minőségű sarokköszörűre, a szerszámokra és némi fantáziára van szükség, hogy belekóstoljunk a fafaragás kicsit könnyített változatába.

Ball Gouge

A Ball Gouge egy gömbölyű csiszolóeszköz, amely képes üreges vagy kissé homorú felületek kialakítására. Speciálisan úgy tervezték, hogy kivételes irányítást, egyensúlyt és teljesítményt biztosítson a szabadkézi faformázás és faragás területén.
A 30 mm átmérőjű, gömb alakú szerszám ideális finom görbületek kialakítására. Ezzel a képességgel fakanalak, kisebb tálak mélyedései is kialakíthatók, de hasznos a  faszobrászat számára is.

TURBOPlane Marótárcsa

Az Arbortech TURBOPlane egy univerzális marótárcsa, mely különböző alakzatok, profilok és felületek kialakítására alkalmas. A 100 mm-es keményfém élű marótárcsa az összes szabványos  sarokcsiszolóra felfogatható. A TURBOPlane síkmarásra, élek letörésére, formázásra egyaránt használható, rendkívül tiszta felületet hozva létre, így minimális utólagos csiszolás szükséges. Jól alkalmazható szabadkézi fafaragáshoz kemény és puhafára egyaránt. Szabadkézi domború és homorú formák kialakításához, élek letöréséhez.

 

Forrás:
fafaragasbortech.mozello.hu
abortech.hu


Tetszett a cikk?