Értéket adunk a felületnek

A vállalkozások fejlődéséhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, jövőbe tekintés, megújulás. A Peza Csiszolóanyag Kft. életében 2019 derekán jött el ez a lehetőség annak köszönhetően, hogy az MLS Magyarország Kft. tulajdonába került a cég. A termékpaletta frissítését elindítva, a SIA Abrasives AG által kínált újabb és újabb csiszolóanyagok forgalmazását indítottuk el. Ennek eredményeként az árukészletünk átalakult, és az új igényeknek megfelelve, a különböző iparágakban egyre több vállalkozásnak kínálunk korszerű termékeket és technológiákat.

A pályázatos lehetőségek segítségével igyekszünk gépparkunkat folyamatosan fejleszteni és a legkorszerűbb technológiára cserélni. Ennek első lépéseként, március végén az egyik legfontosabb, a végtelenítéshez használt automata élcsiszoló és ragasztógépsort állítunk munkába. Jövő év közepéig az összes kulcsfontosságú gépet szeretnénk lecserélni, a minőség és a termelékenység fokozása érdekében. Üzemcsarnokunk és irodáink korszerűsítése is folyamatban van, mely szintén elengedhetetlen a zavartalan termeléshez és kiszolgáláshoz. Cégünknél hamarosan megújuló energiaforrások használatára térünk át a környezettudatosság jegyében.

A termékek vonatkozásában újdonság a lakkcsiszoláshoz kifejlesztett végteleníthető csiszolóanyagok családja, amit P1500 szemcsefinomságig tudunk egyedi méretre elkészíteni. Ezek a szalagok a hagyományos papír és vászon helyett film hordozóréteggel készülnek.

Szivacsos csiszolóink is egyre közkedveltebbek. Az egyoldalas csiszolószivacs ívek P120 és P1500 közötti szemcseméretekkel a teljes felületkezelést lefedik, minden művelethez és technológiához tudunk megfelelő finomságot biztosítani. Az ívek ideálisak kézi csiszoláshoz, a szivacsos körtárcsák pedig excentercsiszolókon használatosak, és elszívó furatos kivitelben is rendelhetőek. Ez az innovatív technológia nemcsak a nagy gyártóknál, hanem a kis- és közepes üzemeknél is egyre inkább kezd elterjedni. A jobb felületi minőség és hatékonyság mellett nagy előnye, hogy hosszú élettartamának köszönhetően csökkenti a hulladékképződést.

A csiszolószivacsok további típusai a kettő és négy oldalon szemcsézett szivacsok. Ezek a SIA Abrasives AG kínálatában színekkel jelölve kerülnek forgalomba, ezzel megkülönböztetve a szemcsefinomságokat. Az eddigi COARSE, MEDIUM, FINE, SUPERFINE fokozatokat kiegészítve, csiszolószivacsaink már elérhetőek „ULTRAFINE” finomságban is, sötétkék színnel jelölve, melynek csiszolati finomsága nagyjából a hagyományos P600-as felületnek felel meg.

Az excentercsiszoló gépek körében az elmúlt években óriási változások történtek az elszívó nyílások tekintetében. A lyukosztások eltolódtak a kétsoros furatkiosztás felé, 14(8+6) + 1 lyukú kialakítással. Emellett a FESTOOL cég megjelent a saját lyukkiosztású géptalpaival, amelyekre a SIA Abrasives AG is készít pontosan illeszkedő tépőzáras csiszolótárcsákat. Ezeket is kínáljuk a lakkozott felületek előkészítéséhez, illetve a magasfényű felületek polírozásához P1500 szemcsefinomságig.

A faiparra fejlesztett, sárga színű 1960 siarexx csiszolókorongok korund szemcsés kivitelűek, azonban, ha nagyobb leválasztásra van szükség, akkor a lila színű, autóiparra kifejlesztett 1950 siaspeed korund és kerámia kevert szemcsés csiszolóanyagot tudjuk ajánlani, változatos formai kialakításokban. Egy új excentercsiszoló gép, vagy csak egy új géptalp használatbavételekor már a kezdetektől megvédhetjük a gyári minőségű géptalpat egy talpvédő közdarab felhelyezésével. Ez elérhető készletünkről 125 és150 mm-es átmérővel, bármely lyukkiosztással.

Különlegesség, hogy olajozáshoz tudunk lyukasztás nélküli talpvédőt is adni, amely vízzáró, ezáltal nem megy tönkre a gyári géptalp az olaj felhordásakor.

A SIA-nál viszonylag új terméknek számítanak a különböző csiszoló hálók. Ezeket olyan csiszolási feladatokhoz javasoljuk, melyeknél nagy az eltömődés esélye. A műanyag háló szálaira erősített szemcsékből felépülő csiszolóanyag a hálós szerkezetének köszönhetően nem tömődik el a gyantás, olajos csiszolatporral, de kiválóan alkalmazható például falcsiszoláshoz is. A szemcse anyaga lehet korund, vagy kerámia. A kerámiaszemcsével gyorsabb eredményt érhetünk el, de figyelembe kell venni, hogy a felület némileg durvább lesz a nagy leválasztás miatt.

Tömörfa feldolgozással foglalkozó üzemek számára is kínálunk újszerű megoldásokat. Az egyik ilyen a szélesszalagú csiszológépekre – főleg a durva csiszoláshoz – a vászonhordozóval ellátott csiszolószalag. Papír alapanyagnál gyakori csere esetén nagy az esélye a sérülésnek, majd ezt követően az elakadásnak, szakadásnak. A vászon ezzel szemben jól bírja a gyakori cserét, kevésbé sérülékeny. Ahol nem használják el teljes kopásig egy felrakásra a papírszalagot, ezzel hosszú távon komoly megtakarítást érhetnek el. A vászonhordozónak köszönhetően az előzetes megmunkálásból adódó, változó vastagságú munkadarabok esetén a vászonszalag a terhelést is jobban elviseli, illetve nagy fogásvétel esetén is tartósabb, mint a papírhordozójú szalag. A vászonszalagok ára magasabb, mint a papírszalagoké, viszont élettartamát tekintve akár a többszöröse is lehet. Az eddigi tapasztalataink alapján, főleg a durva csiszolásnál, jelentős költség- és időmegtakarítást lehet ezzel a váltással elérni.

Végtelenítő üzemünk egyedileg készíti a megrendelt szalagokat, melyeket az alapanyagméreteinktől függően egyedi méretben, egynapos gyártási idővel végtelenítünk. Ez azt jelenti, hogy rugalmas, futárszolgálattal történő kiszállítással a megrendelt szalagokat, illetve késztermékeket 2, maximum 3 napon belül megkapják partnereink.


Kapcsolódó dokumentum:


erteket-adunk-a-feluletnek


Tetszett a cikk?