Hello Wood Alkotótábor

A Wallpaper magazin szerint a világ 30 legjobb építészirodája közé tartozik a lengyel Moomoo, amely egyike azon európai irodáknak, ahonnan tervezők érkeznek, hogy workshopot vezessenek Csórompusztán, a 2013-as Hello Wood alkotótáborban. A spanyol, angol, lengyel, német, osztrák és magyar építészek idei munkájának témája: CLOSER!, azaz KÖZELEBB!
A Hello Wood továbbra is fontos szerepet tölt be azoknak a fiataloknak, diákoknak az életében, akik a workshopokban dolgoznak egy-egy vezető-mentor keze alatt. A szervezők a résztvevőket pályázat útján választják ki. (Részletek a www.hellowood.eu honlapon).
A Hello Wood egy multikulturális, multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseménye a nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője van: többnyire fából készülnek, és nem hiányozhat belőlük társadalmi szerepvállalás és művészet összefonódása. Az alkotótábort a Wood Junior gyerektábor előzi meg, majd a csórompusztai alkotóhetet követően a Hello Wood a Szigetre és a Design Hét Budapestre költözik.
A Hello Woodhoz a faanyagot 2010 óta a Jaf Holz Ungarn Kft. biztosítja. A Hello Wood kiemelt támogatója a Design Terminál.

A Hello Wood hivatalos honlapja: www.hellowood.eu
A Hello Wood médiapartnere a Magyar Asztalos és Faipar újság.


Tetszett a cikk?