Fekete Martin lett a legjobb

A minap rendezték a kazanyi Worldskills 2019 hazai döntőjét épületasztalos kategóriában.


A döntőbe jutott versenyzők

Az első forduló után 5 ügyes asztalos tanuló maradt a döntőben, akiknek egy szószéket kellett elkészíteniük 12 munkaóra során a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyében. Az első fordulóban a keret elkészítéséhez főleg kéziszerszámokat használtak a versenyzők, a szószékhez már komolyabb gépparkot kaptak.

Komoly időbeosztás szerint dolgoztak a fiúk, ugyanúgy, ahogy a nemzetközi megmérettetésen a versenyzők. A zsűri folyamatosan figyelte a munkát. Menet közben is pontoztak, például ragasztás előtt a csapok, csaprések belső kialakítását is megvizsgálták.

Az eredmény: 2019-ben Fekete Martin fogja képviselni hazánkat a Worldskills-en épületasztalos szakmában! Martin a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium versenyzője.


Idén Fekete Martin (jobbról a második) fogja képviselni hazánkat a Worldskills-en épületasztalos szakmában

Bútorosként pedig idén is Simon Krisztián száll versenybe az Európa bajnokság után! Nekik és a többi versenyzőnek is gratulálunk és sikeres felkészülést kívánunk!

Nagy Ádám János, a tavalyi aranyérmes videója az eseményről:


Tetszett a cikk?