Stratégiai együttműködés a Cosmo Consult Kft. és a Soproni Egyetem között

A cég az elmúlt években szoros stratégiai kapcsolatot alakított ki a Soproni Egyetemmel. A vállalkozás a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés szempontjából is fontos szerepet tölt be a város életében. A Cosmo Consult Kft. vidéki terjeszkedésének első fontos lépése volt a soproni iroda megnyitása.

– Budapesten van a központunk, de az első vidéki helyszínünk Sopron, ahol 2019-ben megnyitottuk irodánkat. Az egyetemen egy kis szobával indultunk és onnan növekedtünk folyamatosan. Sopron az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt város számunkra, van egy stratégiai megállapodásunk a Soproni Egyetemmel – mondta el Polocz Anett, a Cosmo Consult Kft. ügyvezetője. Az új iroda megnyitóján Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte: a városban az elmúlt években látványos fejlesztések mentek végbe, melyek új lehetőségeket teremtenek az itt tevékenykedő cégek számára. A Cosmo Consult Kft. munkatársai rendszeresen tartanak kurzusokat és szakmai gyakorlatokat a Soproni Egyetem hallgatóinak, amely a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését is segíti – fogalmazott köszöntőjében prof. dr. Fábián Attila, az egyetem rektora. – A hallgatóinknak piacot is, elhelyezkedési lehetőséget is jelent. Nyilvánvaló, hogy azokat az alkalmazásokat – akár komoly, nagy cégeknek a kifejlesztett üzleti, informatikai szolgáltatásait – ha együtt tudjuk fejleszteni, együtt tudunk kérdéseket feltenni, úgy ezek az együttműködések ezt le tudják fordítani az informatika, valamint az üzletépítés nyelvére. Külön öröm számomra, ha ebből az együttműködésből Sopron nagy- és középvállalatai, sőt a kisvállalatok is nyereséggel tudnak majd előrelépni.

Az ünnepség végén Polocz Anett, a Cosmo Consult Kft. ügyvezetője és prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora aláírták a stratégiai együttműködés meghosszabbításáról szóló okiratot.

A Cosmo Consult Kft. munkatársai rendszeresen tartanak kurzusokat és szakmai gyakorlatokat a Soproni Egyetem hallgatóinak, így évek óta épül az a kapcsolat, amit most megerősítettek a stratégiai együttműködés meghosszabbításáról szóló okirat aláírásával. Az eseményen rektor úr mellett részt vett a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar képviseletében dr. Hegyháti Máté, az Informatikai és Matematikai Intézet igazgatója és a gazdaságinformatikus képzés szakfelelőse, valamint dr. Garab József, az Informatikai és Matematikai Intézet egyetemi docense is, akik a kar gazdaságinformatikus-képzése kapcsán vannak kapcsolatban a céggel. A Cosmo Consult Kft. több munkatársa is a Soproni Egyetemen végzett, nemrég pedig a projekthét alatt a jelenlegi gazdaságinformatikus szakos hallgatóknak volt lehetőségük eljutni a soproni irodába egy céglátogatás keretében.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2206


Tetszett a cikk?