A visszaszámlálás elindult

Az év eleji két nagy német nemzetközi vásár sikere (Kölni Bútorvásár 38%, BAU 2011 München 12% látogatói többlet) egyértelműen a bizakodásra ad okot az Interzum szervezőinek is. Az előzetes tapasztalatok szintén pozitívak, hiszen a május 25–28. között megrendezésre kerülő kiállításra már a standterületek 90%-át eladták, úgy hogy idén a növekvő igényekre tekintettel még egy új, tizedik csarnokot is megnyitottak. A bővítés eredménye, hogy a kiállítás legfontosabb termékcsoportja a „bútorszerelvények/ vasalatok” által elfoglalt terület egy pavilonnal nagyobb területen tekinthető meg (összesen 3 pavilonban). A kiállítás térképén ezt sötétkék szín jelöli, de ehhez hasonlóan mindegyik témakörhöz egy-egy színt rendeltek. Zöld szín jelöli például a faipari beszállítók pavilonját, ahol a tömörfa alapanyagok mellett értékes furnérok állnak a középpontban. A lilával jelölt pavilonban az úgymond „nyomtatott fafelületek”, vagyis a fát helyettesítő anyagok foglalnak helyet. A jövő laminált trendjei, a legkülönfélébb dekorpapírok, élanyagok, különféle akrillapok, valamint egyéb laptermékek várják az érdeklődőket.
Az általános értelemben vett vasalatok fogalmából kiemelték az úgynevezett félkész gyártmányokat (ilyen például egy forgószék váza), melyet piros szín jelöl a pavilontérképen.
Talán kevesebb hangsúlyt kap, mégis elmondható, hogy az Interzumon található Európa legnagyobb kárpitosipari kiállítása, összesen 2 pavilon foglalkozik kárpitosipari alapanyagokkal (textilek, bőrök, szivacsok) és kárpitosipari, ill. matracgyártó gépekkel. A szervezők úgy is fogalmaznak, hogy ez a „textilalapú Interzum”.
A kiállítás egyik színfoltja minden bizonnyal a 4.2 pavilonban található „innovation of interior” összeállítás lesz, amelyben az Interzum a kreatív potenciált hangsúlyozza ki. Kifejezetten tervezők, építészek, designerek, belsőépítészek figyelmébe ajánlják ezt a pavilont, speciális belsőépítészeti anyagok, akrillapok, nyomtatási technológiák, valamint világítástechnika bemutatásával. A pavilon összeállítói maguk is neves tervezők, akik igyekeztek valami meglepetéssel szolgálni a résztvevők számára.
A kiállítás mindenképpen nagyon érdekesnek ígérkezik, hiszen a nálunk is ismert vasalatok gyártói erre a kiállításra időzítik legújabb fejlesztéseik bemutatását. Néhány ismertebb név: Blum, Häfele, Hettich, Kesseböhmer stb.
Mint minden évben, úgy idén is több kísérőprogram színesíti a vásári forgatagot. Erre a célra a kiállításhoz kapcsolódó különterek, úgynevezett Piazzák szolgálnak, ahol a megpihenni vágyók egy kis nyugalomra találnak, de érdekes előadásokat is meghallgathatnak itt. Az előadások közül érdekesnek ígérkezik az „európai furnérfórum”, ahol az új trendekről, innovációkról tájékozódhatnak a résztvevők.
Rangos elismerés az interzum díj, melynek zsűrije márciusban hozza meg a döntését és a díjazott termékek a kiállítás teljes ideje alatt a pavilonokat összekötő folyosón (Boulevard) megtekinthetők lesznek. A díj kritériumai egyértelműek: magas innovációs érték, sajátos design, innovatív anyagok, tökéletes funkció. Az interzum díj immár hatodszor a reddot szervezőivel kooperálva zajlik, amely növeli nemzetközi elismerését. Szintén említésre méltó a Future-bizz nevű összeállítás, amely a jövőt kutatja, és egészen a 2020-as bútor- és divatirányzatokig próbál előrevetíteni. És természetesen elmaradhatatlan kelléke a kiállításnak a „sörkert”.
Idén előreláthatólag 1350–1400 körüli kiállító mutatja be termékeit Kölnben, 60 országból, melyre 50 000 látogatót várnak. A német részvétel mellett kiemelkedik a török, az osztrák és a lengyel kiállítók száma. Idén Magyarországról is két céget a kiállítók között üdvözölhetünk (Alu-Style Kft., Sanamöbel).
Mint azt Frank Haubold vásárigazgató az Interzum kiállítás budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az eddigiek mellett néhány új, vagy több éves kihagyás után visszatérő kiállítóval bővült a vásár. Kiemelte közülük az osztrák Fundermax, az Egger, a Salice és a Süddekor cégeket.

 A kiállítással kapcsolatos bármilyen kérdésben magyar nyelvű tájékoztatás kérhető a Kölnmesse hivatalos magyarországi képviseletétől.


Mon-Art Reklámiroda Kft.
1034 Budapest, Beszterce u. 6. III /8.
Tel./fax: 1/240-0810.
office@monart.axelero.net
www.koelnmesse-monart.hu


Tetszett a cikk?