Megalakult az Eredetmíves Klaszter

A klaszter fő célja: az egyediség gazdaságának létrehozása, illetve támogatása.
Kiemelt célok továbbá: egyedíthető magyar termékek és szolgáltatások fejlesztése; a középiskolai oktatás számára egy új formáció megteremtése, melyben a munka és iskola világa működik együtt.
A termékfejlesztés alapja a „termékegyedítés” eljárása, amely a Cerasus Bútor márka történetében alakult ki, de mára általános elvvé fejlődött, és a bútoron kívül számos egyéb termék tervezését teszi lehetővé.
Az egyedi termékfejlesztést és forgalmazást saját szoftver és dokumentációs rendszer támogatja. Ennek alapját ugyancsak a Cerasus Bútor tervezőszoftvere jelenti, de a fejlődés itt is elért számos egyéb terméket.
A szoftver fontos jellemzője, hogy egyszerűen kezelhető 2D-s felületről egy professzionális CAD szoftvert és egy Oracle adatbázist hajt meg.
A munka és iskola világának kapcsolatát egy pedagóguscsoporttal való
2 és fél éve folyó együttműködés készíti elő.
A Váci Waldorf Iskola, amely tagja a klaszternek, azon dolgozik, hogy újonnan kapott területén létrejöhessen az első Eredetmíves középiskola.
Az Eredetmíves Klaszter nyitott az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, illetve annak tagjai felé, és nyitott az asztalosszakma egésze irányában.
A kapcsolatfelvételhez szívesen ajánlom a www.eredetmives.hu oldalt és az est@eredetmives.hu e-mail címet.

Somogyi Tibor


Tetszett a cikk?