Best of magyar asztalos

A kérdések egy része a tananyagra épült, de nagy számban voltak olyan feladatok amelyeket csak az előzetesen kiküldött szakcikkek alapján lehetett felkészülni. Ettől válik már maga a tesztsor is gyakorlatiassá és életszerűvé. Nyilvánvaló, hogy ezt csak egy szakmai szerkesztőséggel a háttérben lehetett megvalósítani.  A koncepció sok ponton változott a tavalyi évhez képest. Mivel épületasztalos és bútorasztalos már csak kifutó évfolyamokban van, az új szakoktatási koncepció alapján a jövőben asztalos képzés lesz egységesen. A szervezők elébe mentek a történéseknek és idén nem választották külön a szakirányt sem elméleti kérdésekben sem később a gyakorlati döntő során.
Tovább színesítette a versenyt, hogy a szervezőknek sikerült egy lépést tennie a nemzetköziség irányába, így a Visegrádi alaphoz benyújtott pályázat sikeres elbírálása után felvidéki iskolák is bekapcsolódhattak a versenybe. A gyakorlati döntőt tehát 13 magyarországi és 2 felvidéki (Dunaszerdahely) csapat várhatta.
Szerettük volna látogathatóvá és nyitottá tenni a döntőt, hiszen nem titkolt célja a versenynek a szakma és a legjobbak népszerűsítése, bemutatása.
Az új helyszín megtalálásában a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem faipari mérnöki kara segített nekünk.

A versenyről készült részletes beszámoló a Magyar Asztalos újság májusi számában jelenik majd meg.


Tetszett a cikk?