Egyszer volt, hol nem volt

A Közbeszerzési Értesítőben ez év április 16-án jelent meg a kiírás. A nyertes pályázó három éven keresztül, nettó 9 milliárd forint értékben szállíthatott volna bútorokat a központosított közbeszerzésre kötelezett és az önként csatlakozó összesen mintegy ezer intézmény számára.
A KEF közleménye szerint az eljárás megindítását követően felmerült további szempontokat is meg kívánnak vizsgálni a közbeszerzés során, ezért visszavonják a megindított eljárást.
A közbeszerzési eljárás kiírása jogszerű volt, de egy kilencmilliárd forint értékű beszerzésnél a közbeszerzési szabályokon túl más, jelen esetben gazdaságfejlesztési és akár szociális szempontokat is mérlegelni kell - idézi a közlemény Gyöngyösi Zoltánt, a KEF főigazgatóját.
A KEF szerint érdemes megvizsgálni az eljárás eredményeként megvalósuló beszerzések kis- és közepes vállalkozásokra gyakorolt gazdaságélénkítő hatásait, és kifejezetten fontos a csökkentett munkaképességűek foglalkoztatásának lehetséges támogatása. A bútorgyártás olyan iparág, ahol a megváltozott munkaképességű alkalmazottak számára munkát biztosíthat az adott vállalkozás.
A gazdaságélénkítési és szociális foglalkoztatási szempontokat is magába foglaló eljárás újragondolása során a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati és társadalmi egyeztetést kíván megvalósítani az érintett tárcák és civil szervezetek bevonása mellett, amelynek eredményeként indulhat meg az új eljárás - áll a közleményben.

Forrás: MTI


Tetszett a cikk?