Teltház a BAU kiállításon

Az építőipari szakma talán legfontosabb európai szimpóziumának számító kiállításon a sok egyéb építőanyag mellett fontos szerepet kapott a faépítészet, illetve a házépítéshez kapcsolódó fatermékek újdonságainak bemutatása. A termékcsoportok szerint tematizált pavilonokban minden témában érezhető volt a fa jelentősége, gondolhatunk itt a nyílászárókra, padlókra, homlokzatburkolatokra és természetesen a tartószerkezeti megoldásokra.
Az Egger standján felépített „inspiráció házában” bemutatta többek között a Zoom kollekcióját, valamint az új „Floorline Superior” padlókollekcióját, amely extra méretű formátumának köszönheti exkluzivitását.
A Pfleiderer bemutatta a standján a teljes termékprogramját. A standon látható volt a fenntartható fejlődés jegyében készült „Balance Board” forgácslap, amely 35%-ban egynyári növényekből készült.
A Pollmeier cégnél egy új bükk rétegelt lemez ünnepelte premierjét, amely kiemelt mechanikai tulajdonságai révén az építőiparban is előnyösen alkalmazható.  A Fundermax egy új tűzálló anyagot, az „M-Look”-ot mutatta be a nagyközönségnek. A könnyű ám mechanikailag stabil táblák vékonyak, ugyanakkor nagy felülettel bírnak, ezért a holmlokzatburkolatok kialakításában van nagy jelentőségük. Szintén homlokzatburkolásra mutatta be az LG Hausys a „Hi-Macs” anyagát, amely már számos jelentős referenciával bír a világban. A 3 dimenziós Skulpture designalkotásával szemléltette a felhasználás sokrétűségét.


Tetszett a cikk?