Szerszámismeretből is jelesre vizsgáztak

A dicsőség mellett az idén szintén az első helyezett csapat nyerte a Leitz Hungária Szerszám Kft. különdíját is. A különleges utazási élményt megérdemelt tudásukkal vívták ki a versenyzők, a különdíjat pedig az épületasztalos feladatban elért kiemelkedő teljesítményükért kaphatták meg.
A Leitz Hungária Szerszám Kft. részéről Kala Tibor egy szerszám-összeállítási feladattal várta a versenyző csapatokat. A diákoknak egy 68 mm-es tok alsó csapos darabjának szerszámát kellett összefűzniük. Az összeállításhoz rendelkezésre álltak az asztalon elhelyezett különböző marószerszámok, távtartók és öt különböző szerszám-összefűzési rajz. Első lépésként be kellett azonosítani a bemutatóablakról a megfelelő összeállítási rajzot, ha ez ment, akkor már gyerekjáték volt a stilizált marótengelyre a megfelelő sorrendben összeállítani a marószerszámot. A feladatra 15 perc állt rendelkezésre. A különdíjat megszerző csapat kiemelkedő eredménnyel, mindössze 1 perc 43 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Ezzel magabiztosan nyerte el az épületasztalos feladatnak ezt a részét.
A felső-ausztriai Riedauban működik a Leitz-csoport legnagyobb termelési és forgalmazási vállalata. Az intenzív kutatás- és termékfejlesztés elengedhetetlen a versenyképes szerszámgyártáshoz. Ezt felismerve a Leitz kialakított riedau-i központjában egy korszerű, vadonatúj, a jövő követelményeinek is megfelelő precíziós tesztgépet. A berendezés lehetőséget kínál a fejlesztés alatt álló szerszámok gyakorlati kipróbálására, tesztelésére, igazolva a fejlesztőmérnökök innovációs törekvéseit. A tanulmányút résztvevői így bepillantást nyerhetnek a Leitz kulisszatitkaiba is.


Tetszett a cikk?