Mindenki ott lesz, aki számít

A fafeldolgozás gépeit, technológiáit prezentáló Holz-Handwerk sajtóinformációi szerint nagyszabású rendezvényre lehet számítani. 30 000 négyzetméteren, 7 csarnokban 11 szegmens szereplői mutatkoznak be. A 2012-es méretekhez képest – a 3A csarnok megnyitásának köszönhetően – idén valamivel nagyobb terület áll a kiállítók rendelkezésére. A legkorszerűbb gépek, szerszámok és technológiák mutatkoznak be, számos élő bemutató keretében.

Akik már jártak a kiállításon, azok tudják, hogy a négynapos rendezvény alatt a szálló forgács illata hatja át a pavilonokat. A több mint 530 kiállítót felsoroló listán többek közt olyan nagynevű gyártók is szerepelnek, mint az AKE, a Leitz, a Leuco, az Altendorf, a Homag csoport tagjai, a Weinig, a Biesse, a Blum, a DeWalt és a Hafele, a teljesség igénye nélkül. 2012-ben 100 000 látogatót regisztráltak a vásárkettősön, akik a világ minden tájától érkeztek Nürnbergbe, hogy tájékozódjanak a faipar újdonságairól és a korszerű technológiákról. A szervezők is elégedettek a számokkal: „A Holz-Handwerk a legfontosabb kiállítás és fórum a németországi faiparosok és a környező országokban tevékenykedők számára. A rendelkezésünkre álló csarnokokat az utolsó négyzetméterig kihasználjuk” - mondja Stefan Dittrich kiállításigazgató.
 


 

A nyílászárókkal és homlokzatokkal kapcsolatos perspektívákat bemutató Fensterbau/Frontale kiállítás évek óta találkozási helyszíne a neves ablakminősítő, illetve vizsgáló szervezeteknek is. Számos tudományos kutatás, fejlesztés publikálását időzítik a nürnbergi rendezvényre. A látogatók betekintést nyerhetnek a legújabb fejlesztésekbe és kutatásokba a fenntarthatóság, az automatizálás és az energiahatékonyság terén.
 


 

A kiállításokkal párhuzamosan számos kísérőrendezvényen is részt vehetnek a látogatók. A „Design Object – Object Design” show új tervezési lehetőségeket mutat be ácsok és asztalosok számára. A „Dreams of Wood” program kereteiben dekoratív és művészien kialakított fa tárgyakkal ismerkedhetnek meg azok, akik elutaznak március végén a nürnbergi vásárközpontba.
 

Videó a 2012-es kiállításokról:


Tetszett a cikk?