Új INTERSPAN gyár Magyarországon

Az OSB-lapok felhasználhatók építőanyagként, félkész épületeknél, és a belsőépítészetben is. Az INTERSPAN fő értékesítési piaca Európa lesz.

A termelés az új gyárban várhatóan 2016 nyár elején indulhat meg. A beruházás összértéke 95 millió Euro (kb. 30 milliárd forint). "Az új telephelyre vonatkozó terveinket a magyar hatóságok gyorsan és bürokrácia nélkül támogatták", mondta Hendrik Hecht, az INTERSPAN Kft. ügyvezető igazgatója, "az intenzív együttműködés nélkül nem tudnánk már tavasszal elkezdeni az építkezést." 

A SWISS KRONO GROUP 

A KRONO csoport több mint 50 éve gyárt faipari termékeket. A vállalatcsoport egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, laminált faforgácslap, MDF-lap, OSB-lap, laminált padlóburkoló és dekorlemez gyártás tekintetében ma már Európa vezető gyártói közé tartozik. 

A konszern 11 telephellyel rendelkezik, melyek Svájcban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban és az USA-ban találhatók. A KRONO csoport székhelye Luzern/Svájc. A SWISS KRONO GROUP több mint 4.500 munkatársat alkalmaz és a tavalyi évben 2 milliárd svájci frank árbevételt ért el. 


Tetszett a cikk?